Am primit feedback-uri foarte bune legate de articolele în care vă redau meniurile noastre săptămânale, așa că, în 2021, voi continua să împărtășesc cu voi ce mâncăm pe parcursul unei săptămâni. Nu voi putea reda meniul fiecărei săptămâni, dar îmi doresc să public pe blog măcar câte un meniu în fiecare lună.


În săptămâna de mai jos, Antonia a fost acasă, grădinița fiind închisă. Așadar, mesele au fost planificate pentru toți 3. Detaliile fiecărei zile, inclusiv rețetele unor preparate, le găsiți mai jos. Este suficient să dați click pe denumirile scrise cu o culoare diferită. 🙂 Pentru că avem preferințe diferite, veți găsi mai multe preparate la aceeași masă.

Ziua 1

Mic dejun: Clătite cu unt de arahide, miere și banană.

Pe blog găsiți o rețetă de clătite fragede și pufoase. De asemenea, găsiți și rețete de pancakes în cazul în care preferați clătitele sub această formă.

Prânz: Omletă cu bulgărași de brânză, cartofi dulci și salată de roșii cu castraveți.

CinăPaste cu creveți, dovlecei, usturoi și sos de smântână (pentru cei mari)/Paste cu sos de sfeclă (pentru Antonia).

Ziua 2

Mic dejun: Terci de ovăz cu banană și rodie.

Prânz: Dovlecei umpluți cu carne (porc + vită) și legume (pentru cei mari)/Chiftele la cuptor cu piure de cartofi (pentru Antonia).

Pe blog, găsiți mai multe rețete de chiftele cu carne:

Cină: Paste cu creveți, dovlecei, usturoi și sos de smântână (pentru cei mari)/Paste cu sos de sfeclă (pentru Antonia)/Tartine cu brânză și roșii. Dacă gătiți prea multe paste, ele se pot consuma și a doua zi.

Ziua 3

Mic dejun: Iaurt grecesc cu smoothie de banană, mure, afine + granola.

Prânz: Supă cremă de linte (pentru cei mari)/Chiftele la cuptor cu cartofi dulci (pentru Antonia).

Pe blog, găsiți 2 rețete de supă cremă de linte:

Cină: Vafe cu spanac și feta (pentru Antonia)/Gulyas la slow cooker.

Ziua 4

Mic dejun: Brioșe cu banane + lapte. Antonia preferă laptele vegetal de orez cu cocos.

Prânz: Supă cremă de linte (pentru cei mari)/Supă cremă de broccoli cu dovlecel și parmezan/Vafe cu spanac și feta unse cu brânză tartinabilă.

Supa cremă de broccoli cu dovlecel nu a avut succes, deși, inițial, când a gustat-o, Antonia i-a dat undă verde. A ajuns să mănânce vafe cu spanac și feta unse cu brânză tartinabilă.

Cină: Gulyas la slow cooker/Couscous cu lapte vegetal (pentru Antonia).

Ziua 5

Mic dejun: Iaurt grecesc cu banană + granola (pentru cei mari)/Fulgi de porumb cu lapte vegetal (pentru Antonia).

Prânz: Pulpe de pui la slow cooker cu orez cu legume. Orezul cu legume îl pregătesc asemănător cu orezul prăjit cu legume, dar nu îl prăjesc în tigaie. Fierb orezul, sotez legumele și apoi le aduc pe toate împreună.

Cină: Quesadilla cu ce am avut prin frigider: pui (rămas de la prânz), măsline, cașcaval, porumb, șuncă, roșii.

În această săptămână, la cererea Antoniei, am încercat o rețetă nouă, baigli (cozonac unguresc) cu nucă. Vi-l recomand dacă sunteți iubitori de cozonaci de orice fel. 🙂

Voi ce mai gătiți? 🙂

Meniurile anterioare: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *