Scurt disclaimer
În general, meniurile pe care le postez cuprind preparatele din timpul săptămânii anterioare, de luni până vineri. Uneori, veți găsi menționate și preparatele din weekend.
Acolo unde vedeți mai multe preparate la o masă, ele sunt servite în funcție de preferințe, pentru că uneori mâncăm diferit. De obicei, precizez cine ce mănâncă.
Horațiu și Antonia servesc prânzul la pachet (pentru mâncarea caldă folosesc cutii izoterme).
În mare parte, gustările sunt cele pe care Antonia le servește la școală, dar aș vrea să adaug aici și gustările servite dupămasa.
Meniurile noastre sunt 100% fără gluten (Antonia are boala celiacă).
Nu sunt nutriționist și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea și le postez pentru a vă oferi un strop de inspirație.
Mai jos, găsiți detaliile despre meniul acestei săptămâni și link-urile spre majoritatea rețetelor din meniu.
Mic dejun
Luni
♦ Omletă umplută cu șuncă și cașcaval + roșii cherry și ardei gras roșu
Marți
♦ Gofre cu brânză de vaci servite cu miere/dulceață de căpșuni (homemade). Aici aveți rețeta în varianta cu gluten.

Miercuri
♦ Guacamole cu ou fiert servit pe pâine prăjită (fără gluten). Guacamolele l-am făcut cu avocado, zeamă de lămâie, ceapă verde, roșii cherry, ou fiert, sare, piper și busuioc uscat.
Joi
♦ Crochete de mămăligă cu cașcaval (la airfryer), servite cu iaurt grecesc
♦ Iaurt grecesc cu granola, semințe măcinate, banană, căpșuni și afine (pt. mine)
Vineri
♦ Iaurt grecesc cu granola, semințe măcinate, banană, căpșuni și mango
Gustare
Luni → Mango + căpșuni și brioșe cu banane și ovăz. Lunea este zi lungă, așa că și gustarea este mai bogată.
Marți → Măr + mix de nuci și semințe. Mix-urile le fac eu, în funcție de ceea ce am în casă.
Miercuri → Căpșuni + baton cu ovăz și migdale (cumpărat)
Joi → Mix de nuci și semințe/ Smoothie cu afine, banană și semințe de cânepă (servit acasă)
Vineri → Mango + căpșuni

Prânz
Luni
◊ Orez cu piept de pui și legume (mazăre și morcov)
Marți
◊ Orez cu piept de pui și legume (mazăre și morcov)
Miercuri
◊ Supă cu carne de curcan, legume și paste. Rețeta în varianta cu gluten, la multicooker, o găsiți aici.
Joi
◊ Rulouri din piept de curcan învelite în bacon (gătite la multicooker) + salată de conopidă cu cartofi – pt. mine și Horațiu
◊ Rulouri din piept de curcan învelite în bacon (gătite la multicooker) + salată de cartofi dulci cu porumb, ardei roșu și măsline negre (pt. Antonia). Aici aveți o variantă de salată de cartofi dulci cu feta (poate fi înlocuită cu telemea).
Vineri
◊ Supă cremă de linte cu cartof dulce cu crutoane (pt. Antonia)
◊ Ciorbă cu carne de miel, gătită la multicooker (pt. mine și Horațiu). Revin cu rețeta zilele acestea.
Cină
Luni
♦ Supă cu carne de curcan, legume și paste
Marți
♦ Salată (baby spanac, salată iceberg, porumb, măsline, roșii, ardei, castraveți, ceapă verde) cu feta și creveți gătiți cu unt și usturoi. Nu eram sigură dacă Antonia va mânca creveții (până nu demult nici nu voia să-i vadă), așa că i-am făcut și o salată cu cartofi dulci și puțină feta (pentru ea, am exclus feta din prima salată).
Miercuri
♦ Mămăligă cu brânză – pt. Horațiu/cu cașcaval și iaurt – pt. Antonia. Eu prefer mămăliga cu cottage cheese.
Joi
♦ Bruschete cu mozzarella, roșii și busuioc (pt. mine și Antonia)
♦ Ciorbă cu carne de miel (pt. Horațiu)
Vineri
♦ Pizza (comandată)
Sper să găsiți inspirație în meniul nostru!
Vă stau la dispoziție dacă aveți întrebări.
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.