Luni, 14 august
Mic dejun: Fulgi de ovăz cu lapte şi pancakes (la hotel). Am fost plecaţi într-un city break.
Gustare: Banană.
Prânz: Chiftele cu pui şi legume (reţeta Cosminei). Le-a vrut goale, fără legumele la abur pe care i le-am luat de la restaurant.
Gustare: Biscuiţi cu ovăz şi migdale.
Cină: Chec cu spanac şi feta.
Marţi, 15 august
Mic dejun: Pancakes cu iaurt (la hotel).
Prânz: Tartă cu broccoli (la restaurant).
Gustare: Biscuiţi cu ovăz şi migdale.
Miercuri, 16 august
Mic dejun: Fulgi de porumb în lapte de cocos cu orez.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Carne de vită cu conopidă, praz, morcov, pătrunjel verde şi ulei de măsline.
Gustare: Prune şi struguri.
Cină: Supa cremă de sfeclă.
Joi, 17 august
Mic dejun: Budincă de dovleac cu banană. Acestei reţete (a Cosminei) i-am schimbat puţin denumirea. Cosmina o face cu dovleac, iar eu o fac cu dovleac şi banană. Pun 100g piure de dovleac şi 100g piure de banană în loc de 200g piure de dovleac.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: A mâncat la creşă şi am uitat să notăm meniul.
Gustare: Afine şi banană.
Cină: Pâine integrală cu brânză proaspătă (fromage frais) şi roşii.
Vineri, 18 august
Mic dejun: Budincă de dovleac cu banană.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: A mâncat la creşă şi am uitat să notăm meniul.
Gustare: Prune şi nectarine.
Gustare 2: Pâine (la cumpărături).
Cină: Salată cu cartofi dulci şi feta + 1 gomboţ cu prune. Gomboţii cu prune sau găluştele cu prune se referă la acelaşi lucru. Eu le spun gomboţi, pentru că aşa li se spune în Ardeal, acolo de unde sunt eu. Este a doua oară când fac gomboţi cu prune de când mă ştiu. Prima dată a fost acum vreo 5 ani când am vrut să-mi impresionez soţul, iubit pe atunci, cu un preparat cu gust de acasă. Şi chiar l-am dat gata! Bine că nu i-am dat gata şi dantura că nu ştiu dacă se mai însura cu mine. Primii mei gomboţi au ieşit beton … la propriu. Aceştia au ieşit super buni … Dantură şi baby friendly. 🙂
Sâmbătă, 19 august
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu cremă de brânză. De fapt, am făcut o cremă de brânză rapidă din ricotta, ardei copt şi ceapă verde (adăugată la final).
Gustare: Smoothie cu morcov, dovleac şi măr (cumpărat).
Prânz: Pulpă de pui cu broccoli, praz, morcov, pătrunjel verde şi ulei de măsline.
Gustare: Struguri şi afine.
Duminică, 20 august
Mic dejun: Budincă de mei cu mere. De această dată, pe lângă ingredientele din reţetă, am adăugat o banană şi o lingură de unt de arahide.
Gustare: Smoothie cu căpşuni (cumpărat).
Prânz: Frittata cu broccoli, morcov şi praz cu salată de roşii şi salată cu cartofi dulci.
Gustare: Afine.
Cină: Brioşe cu caşcaval şi ceapă verde.
Citeşte şi meniurile anterioare:
…
Meniu pentru copii şi părinţi (18)
Meniu pentru copii şi părinţi (19)
Meniu pentru copii şi părinţi (20)
Meniu pentru copii şi părinţi (21)
Meniu pentru copii şi părinţi (22)
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram