Luni, 8 mai
Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (grâu spelta cu alune) cu banană şi mesquite.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Carne de curcan cu broccoli, dovlecel, ceapă, oregano şi ulei de măsline.
Gustare: Portocală şi pară.
Gustare 2: Pâine (la cumpărături). Nu ştiu cum e la voi, dar Antonia e mare fan pâine şi fac eforturi considerabile să o limitez :).
Cină: Iaurt.
Marţi, 9 mai
Mic dejun: Bruschete cu pastă de roşii şi mozzarella.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Carne de vită cu sparanghel, morcov, ceapă, pătrunjel verde şi ulei de măsline.
Gustare: Mango.
Cină: Chifteluţe de cartofi cu ceapă verde şi sos tzatziki. Este o reţetă nouă, însă nu mi-a ieşit chiar aşa cum mi-am dorit. O refac (mai bună) şi revin cu reţeta pe blog :).
Miercuri, 10 mai
Mic dejun: Brioşe cu ovăz (reţeta Cosminei). Sunt foarte rapide, din ingrediente simple şi cu un gust minunat.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă cremă de sparanghel + carne de pui cu curry, fasole verde şi cartofi (meniul de la creşă).
Gustare: Pară şi anans.
Cină: Bastonaşe de dovlecei cu sos tzatziki.
Joi, 11 mai
Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (grâu spelta cu alune) cu banană şi mesquite.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă cremă de roşii + steak de vită cu legume şi mămăligă.
Gustare: Bomboane raw cu zmeură. Încă o combinaţie reuşită de bomboane raw.
Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei).
Vineri, 12 mai
Mic dejun: Pâine prăjită cu pastă tartinabilă de măsline verzi.
Prânz: Supă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc.
Gustare: Bomboane raw cu zmeură + căpşuni.
Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei).
Sâmbătă, 13 mai
Mic dejun: Pâine prăjită cu pastă tartinabilă de măsline verzi.
Prânz: Am făcut nişte creveţi minunaţi cu legume (broccoli, morcov, dovlecel, ardei gras roşu, ceapă verde şi usturoi), cu o lingură de smântână, pătrunjel verde, busuioc şi oregano, însă Antoniei nu i-au plăcut. Cred că textura lor i s-a părut bizară. S-a mulţumit cu un iaurt.
Gustare: Căpşuni.
Cină: Supă cremă de sfeclă.
Duminică, 14 mai
Mic dejun: Fulgi de ovăz cu muesli în lapte vegetal (cocos cu orez) cu banană şi mesquite.
Prânz: Peşte în papiotă (aici vedeţi cum fac papiota pas cu pas) cu cartof dulce.
Gustare: Căpşuni.
Cină: Paste cu sos de roşii şi busuioc.
Citeşte şi meniurile anterioare:
…
Meniu pentru copii şi părinţi (1)
Meniu pentru copii şi părinţi (2)
Meniu pentru copii şi părinţi (3)
Meniu pentru copii şi părinţi (4)
Meniu pentru părinţi şi copii (5)
Meniu pentru părinţi şi copii (6)
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram