Luni, 24 iulie
Mic dejun: Brioşe cu fulgi de ovăz (fără făină şi fără zahăr). Sunt mereu în căutare de preparate sănătoase, care se fac repede sau care pot fi făcute chiar şi cu o zi înainte. Aceste brioşe se pot servi cu succes 2 zile la rând.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă cremă de legume (la creşă) şi ciorbă de perişoare (acasă). Până să ajungem să o luăm de la creşă, a mâncat supa. Bineînţeles că a cerut şi acasă.
Gustare: Crumble cu nectarine şi caise (fără gluten). Pentru a reduce risipa alimentară, încerc să cumpăr fructe cât ştiu că mâncăm în 2 zile, pentru că nu prea am unde să le ţin la rece. Soţul meu are aproximări mai generoase decât ale mele. Uite aşa m-am trezit cu caise şi nectarine care stăteau să se strice. Am pus copilul la somn şi în 15 minute am pregătit un crumble delicios.
Cină: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella.
Marţi, 25 iulie
Mic dejun: Brioşe cu fulgi de ovăz (fără făină şi fără zahăr).
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Pulpă de pui cu legume (dovlecel, morcov, broccoli, ţelină şi păstârnac), oregano şi ulei de măsline.
Gustare: Nectarină.
Cină: Couscous cu legume (cele rămase de la prânz). Nu i-a plăcut, De fapt, refuză couscous-ul de o bună bucată de vreme. Dacă couscous-ul a fost un eşec total, iaurtul i-a intrat în graţii.
Miercuri, 26 iulie
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu brânză proaspătă (fromage frais) şi roşii.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă cremă de legume albe + cordon bleu cu roşii, fasole şi mămăligă (meniul de la creşă).
Gustare: Ananas şi pepene roşu.
Cină: Paste integrale cu sos de roşii.
Joi, 27 iulie
Mic dejun: Fulgi de porumb cu migdale în lapte de cocos cu orez.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Ficat de pui cu cartof dulce, dovlecel, usturoi şi pătrunjel verde.
Gustare: Prune şi banană.
Cină: Soufle de legume şi iaurt.
Vineri, 28 iulie
Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (cocos cu orez) cu banană şi mesquite.
Gustare: Un fruct (la creşă).
Prânz: Supă cremă de cartofi cu cepşoară + pui cu sos brun + legume (meniul de la creşă).
Gustare: Budincă de chia cu căpşuni şi banane.
Cină: Soufle de legume.
Sâmbătă, 29 iulie
Mic dejun: Fulgi de porumb în lapte de cocos cu orez. Fulgii de porumb încep să egaleze succesul fulgilor de ovăz. 🙂
Gustare: Smoothie de ananas + pâine (la cumpărături).
Prânz: Somon cu cartof dulce şi usturoi în papiotă.
Gustare: Prune şi nectarină.
Cină: Supă cremă de sfeclă.
Duminică, 30 iulie
Mic dejun: Brioşe cu banană şi unt de arahide. Cu toate că pozele acestor brioşe arată fix nicium, m-am încumetat să le pun pe blog pentru că sunt bune şi foarte săţioase.
Gustare: Smoothie cu morcov, măr şi dovleac (cumpărat).
Prânz: Carne de vită cu ceapă, fasole verde, dovlecel, morcov şi oregano.
Gustare: Afine.
Cină: Frigănele cu ricotta şi câteva noddles cu legume coapte.
Citeşte şi meniurile anterioare:
…
Meniu pentru copii şi părinţi (18)
Meniu pentru copii şi părinţi (19)
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram