Multicooker-ul îmi salvează timp și mă ajută să fiu mai eficientă în bucătărie. Uneori, omit să împărtășesc cu voi rețete simple … tocmai pentru că mi se par prea simple. Știu că, adesea, aveți nevoie de păreri în privința timpilor de gătire la multicooker, așa că, de această dată, m-am gândit să vă povestesc cum fac eu mâncarea de mazăre, simplă, fără carne, fără ca mazărea să fie prea gătită. Veți vedea că rețeta este foarte simplă și mâncarea va fi gata de pus în farfurie în cel mult 15-20 de minute, cu un efort minim din partea mea, pentru că multicooker-ul își face treaba (aproape) singur.

Ingrediente: 

  • 3 morcovi
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei kapia
  • 150 ml passata de roșii (+100 ml apă)
  • 1 kg (aproximativ) de mazăre
  • 1-2 lgțe amestec de legume uscate (bază pentru mâncăruri)
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1-2 lg ulei de măsline

Mod de preparare:

Pasul 1

Am setat multicooker-ul pe funcția Brown/Saute timp de 10 minute. Până s-a încins oala, am tăiat ceapa mărunt. Am călit-o în 1-2 linguri de ulei de măsline (în vasul multicooker-ului). Apoi, am adăugat ardeiul și morcovii tăiați în cubulețe. Această rețetă nu are cantități exacte, așa că puteți ajusta cantitățile ingredientelor în funcție de preferințe.

Pasul 2

După cele 10 minute în care am călit legumele, am adăugat mazărea (eu am folosit mazăre congelată), sosul de roșii, apa, mixul de legume uscate, sarea, piperul și câteva foi de dafin. Am amestecat bine.

Dacă vă doriți ca mâncarea voastră să aibă mai mult sos, puteți suplimenta cantitatea de sos de roșii.

Pasul 3

Am închis capacul multicoker-ului și supapa de presiune. Am setat oala pe funcția Manual, timp de 7 minute. Din acest punct, multicooker-ul și-a făcut singur treaba. Când timpul de gătire s-a terminat, am deschis supapa de presiune (cu grijă pentru că eliberează un jet de abur fierbinte).

Și cam atât de complicat a fost să pregătesc mâncarea de mazăre la multicooker. 🙂 Noi am servit-o cu pulpe de pui marinate cu iaurt, muștar și usturoi gătite tot la multicooker.

Poate vă întrebați dacă am două oale magice. Nu, am una singură, dar am învățat să fiu eficientă. Întâi, am gătit pulpele (aveți aici rețeta). Le-am transferat într-un vas termorezistent și le-am pus în cuptor, să se rumenească puțin, cât timp s-a gătit mazărea. Mai jos, vă las mai multe idei de rețete pe care le puteți găti la multicooker.

Câteva detalii despre multicooker

Eu am multicooker-ul express cu gătire sub presiune de la CrockPot. Îl folosesc cu succes de câțiva ani și mi-a simplificat considerabil misiunea în bucătărie. Vă las câteva detalii despre aparat:

  • Are 4 moduri de gătire: gătire sub presiune, gătire lentă (slow cooking), gătire la aburi și saute.
  • Are 8 funcții presetate: Rice/Risotto, Meat/Stew, Beans/Chilli, Yogurt, Poultry, Dessert, Soup și Manual.
  • Oala din interiorul aparatului este detașabilă, acoperită cu un strat antiaderent fără PFOS și PFOA. În cazul în care oala se deteriorează, ea poate fi schimbată (se vinde ca accesoriu separat).
  • Oala care o capacitate de 5.6 litri considerată ideală pentru cel mult 6 persoane.

→ Crock-Pot aniversează 10 ani! Cu această ocazie, codul FLAVIA10 vă aduce o reducere de 10% la achiziționarea oricărui multicooker ori slow cooker Crock-Pot. În plus, în această perioadă, la orice produs comandat, primiți cadou un tocător din bambus. Oferta o găsiți aici.

Aveți un multicooker? Cât de mult vă ajută în bucătărie?

Alte rețete la multicooker: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *