Mâna sus cine iubește gofrele! Dulci sau sărate? Cum le preferați? Le-am testat în ambele variante și ambele îmi/ne plac. Preferatele noastre de până acum din categoria celor sărate sunt cele cu spanac și feta și gofrele cu șuncă și cașcaval. La categoria gofre dulci, le preferăm pe cele simple, servite cu miere, unt de arahide și fructe proaspete, dar și pe cele cu morcov și măr, cu aromă de scorțișoară, servite cu cremă fină de brânză îndulcită cu miere.

Nu mă mai lungesc cu vorba, ci vă împărtășesc rețeta. Vă garantez că merită încercată!

 

Ingrediente:

Pentru 10 bucăți

 

  • 250g făină
  • 3 ouă
  • 180-200ml lapte
  • 70g unt topit
  • 30g miere
  • 1 lgță rasă praf de copt
  • 1 lgță scorțișoară
  • un praf de sare
  • 1 morcov (aprox. 80g)
  • 1 măr (aprox. 130g)

Pentru topping

  • mascarpone
  • ricotta
  • miere
  • morcov ras

 

Mod de preparare:

Pasul 1

Într-un vas încăpător, am spart ouăle și le-am amestecat bine cu praful de sare, untul topit (răcorit și adăugat treptat) și mierea. 

 

Pasul 2

Făina am amestecat-o cu praful de copt și scorțișoara. Am adăugat ingredientele uscate, puțin câte puțin, în compoziția lichidă. Așa cum procedez cu aluatul de clătite, așa am făcut și cu acesta: făina și laptele le-am adăugat treptat, alternativ, încât să pot omogeniza compoziția cu ajutorul telului. 

 

Pasul 3

Am încorporat morcovul și mărul răzuite pe răzătoarea mică. 

 

Pasul 4

Aparatul meu pentru gofre nu are trepte de căldură, așa că treaba a fost cât se poate de simplă: am încins aparatul, am umplut fiecare formă fără să depășesc marginile, am coborât capacul aparatului și am copt gofrele timp de aproximativ 4-5 minute, până s-au rumenit ușor. 

 

 

Noi am servit gofrele cu o cremă de brânză îndulcită cu miere, morcov răzuit și extra scorțișoară. Cantitatea de cremă de brânză depinde de preferințele voastre. Eu am amestecat o jumătate de cutie de mascarpone cu o jumatate de cutie de ricotta. Am adăugat o linguriță generoasă de miere și voilà! Crema noastră a fost gata să fie servită pe gofre. Să știți că aceste gofre aduc puțin cu tortul de morcovi

 

 

Sper să le încercați și să fie pe gustul vostru!

 

 
Alte rețete pe care vi le recomand: 

 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *