Îmi place să încerc să fac gofre în diferite combinații. De această dată, planul a fost să fac niște gofre fără făină, cu sos de mango. În cele din urmă, am ajuns la varianta descrisă mai jos … delicioasă, pe cuvânt. V-am mai zis eu că nu e nevoie să mă credeți pe cuvânt, ci să testați rețetele pe care vi le propun și să reveniți cu un feedback, să vedem dacă ne potrivim la nivel de gusturi și texturi. 😊

Aceste gofre nu sunt crocante în exterior, ci mai degrabă destul de moi. Conțin o cantitate mică de zahăr pe care o mai puteți reduce. De asemenea, dacă folosiți fulgi de ovăz fără gluten, rețeta este potrivită și celor care au intoleranță la gluten.

Să știți că aceste gofre au reprezentat și un test pentru aparatul meu de gofre datorită compoziției. Testul a fost trecut cu brio. Nu s-a lipit nicio gofră de plăcile aparatului. 😊

Ingrediente:

Pentru gofre (pt. 6 bucăți)

  • 120g fulgi de ovăz (mici)
  • 270g sana
  • 70g unt
  • 2 ouă
  • 30g zahăr
  • coajă de lămâie
  • esență de vanilie
  • un praf de sare

Pentru sosul de mango

  • 180-190g mango (am folosit mango congelat)
  • 50ml suc de portocală
  • esență de vanilie
  • 1 lg zahăr (opțional)

Mod de preparare:

Pasul 1

Fulgii de ovăz i-am lăsat la înmuiat în sana peste noapte, la frigider, într-o caserolă cu capac. Îi puteți lăsa și mai puțin, 2-3 ore. Mie mi-a fost cel mai comod să-i las peste noapte.

Pasul 2

A doua zi, într-un bol, am amestecat ouăle cu untul topit, coaja de lămâie (eu am folosit coaja de la 1/2 lămâie), zahărul, praful de sare și esența de vanilie.

Peste acestă compoziție am turnat fulgii de ovăz înmuiați în sana și am amestecat energic. Poate că fulgii înmuiați o să vi se pară prea compacți, dar veți vedea că „își dau drumul” pe măsură ce amestecați.

Pasul 3

Am încins aparatul de gofre. În fiecare formă am pus 2-3 linguri de compoziție și am lăsat gofrele la copt puțin mai mult decât mi-a indicat semnalul luminos al aparatului, aproximativ 6-7 minute. Eu am stropit (am folosit un dispozitiv de tip spray) cu puțin ulei plăcile aparatului de gofre. Aparatul pe care eu îl folosesc cu succes este Duraceramic de la Breville. Vi l-am recomandat de câte ori am avut ocazia și o voi face în continuare, pentru că are un raport calitate-preț excelent. Cu această ocazie, vă aduc și un cod de reducere → cu codul FLAVIA10, până pe 19 aprilie, puteți cumpăra aparatul de gofre cu 10% reducere. Îl găsiți aici.

Pasul 4

Între timp, am pregătit sosul de mango. Eu am folosit mango congelat (am cântărit mangoul congelat) pe care l-am lăsat la decongelat peste noapte, la frigider.

Când am pregătit sosul am încercat să nu folosesc prea mult din apa pe care fructele au lăsat-o. Cu blenderul, am mixat bucățile de mango cu restul ingredientelor, sucul de portocală proaspăt stors, zahărul și esența de vanilie. Compoziția obținută am pus-o pe foc, la foc mic și am lăsat-o să fiarbă vreo 5 minute, să se reducă, amestecând continuu pentru a nu se prinde de fundul oalei. Sosul se va închega și mai mult în procesul de răcire. 

Gofrele le-am servit reci, cu sosul de mango rece și cu câteva felii de căpșuni. Recunosc că n-am putut să mă opresc la o singură gofră … nici Antonia. 🙈

Mai jos, vă mai las câteva idei de gofre. Sunt curioasă în ce combinații le preferați. Preferați să le serviți la micul dejun sau ca desert?

Alte rețete de gofre delicioase:


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *