Antonia a început grădinița și, aproape de fiecare dată când vine acasă, mă întreabă „Mami, ai pentru mine ceva bun?”. Recunosc că îmi place să îi fac plăcerea cu câte un dulce făcut în casă. Asta nu înseamnă că îi fac plăcerea zilnic. Pe de o parte, nu aș avea timp să fac bunătăți în fiecare zi, iar, pe de altă parte, trebuie să avem măsură când vine vorba de consumul de dulciuri, fie ele și făcute în casă.

Rețeta asta o puteți încadra la categoria „bunătăți (musai) de încercat” sau la categoria „pentru plăcerea copilului (și a părinților)”. Cum vreți voi. Cert este că a avut succes în rândul tuturor, de la copil până la tătic. Sau cred că era mai înțelept să spun că alor mei le-au plăcut mult fursecurile, că pe mine mă știți că nu-s foarte pretențioasă. 🙂

Vă las rețeta mai jos. Vă sfătuiesc să o testați și, dacă are succes, cred că poate intra pe lista de preparate pentru Crăciun (da, deja gândul meu zboară până acolo).

 

Ingrediente: 

  • 100g curmale
  • 50ml lapte
  • 140g făină integrală
  • 1/2 lgță praf de copt
  • 1/2 lgță bicarbonat
  • 70g fulgi de ovăz (moi, subțiri)
  • 60g unt topit
  • 1 ou
  • 40-50g ciocolată
  • scorțișoară
  • un praf de sare

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Întâi, am pus curmalele la înmuiat în apă călduță pentru 2-3 ore. Le puteți hidrata și în lapte. Ca și timp de hidratare, depinde cât sunt de uscate curmalele. Dacă vă este mai ușor, le puteți hidrata peste noapte.

 

Pasul 2

Curmalele hidratate (scurse de apă), oul și laptele le-am mixat în blender până am obținut o compoziție omogenă. Această compoziție am transferat-o într-un bol și am amestecat-o cu untul topit.

 

Pasul 3

Într-un alt bol, am amestecat ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul, praful de sare, scorțișoara și fulgii de ovăz. Neapărat să folosiți fulgi de ovăz moi, subțiri.

 

Pasul 4

Cele 2 compoziții, de la pasul 2 și ingredientele uscate, le-am adus împreună. În acest amestec am încorporat ciocolata pe care am tăiat-o în bucățele mici. Dacă găsiți de cumpărat fulgi de ciocolată, atunci e și mai simplu. Eu am folosit ciocolată neagră, dar voi puteți folosi ce sortiment de ciocolată preferați.

Compoziția am lăsat-o să stea la rece timp de aproximativ 30 de minute.

 

Pasul 5

După ce compoziția a stat la rece, m-am apucat de modelat, cu mâna, fursecurile. Eventual, puteți să vă ungeți puțin mâinile cu unt de cocos, unt de origine animală sau ulei vegetal, cum preferați. Am așezat fursecurile pe o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Cuptorul l-am setat la 180° Celsius, să difuzeze căldură sus-jos, iar tava am așezat-o pe treapta din mijloc a cuptorului. Fursecurile le dați la copt după ce s-a încins cuptorul.

Am copt fursecurile timp de 13-15 minute și apoi le-am scos la răcit pe un grătar.

 

 

În total, mi-au ieșit în jur de 17 bucăți care nu au rezistat prea mult la noi în casă. Au fost tare bune și îmi propun să repet rețeta cât de curând. Mă gândesc să o îmbunătățesc cu aromă de portocală, să fie în ton cu sărbătorile care se apropie (nu-s chiar aproape, dar v-am zis deja că-mi zboară gândul până acolo). 🙂

 

Spor la bucătărit!

 

Alte rețete de fusecuri și biscuiți:

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

6 Comments on Fursecuri cu ovăz și ciocolată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *