Antonia a terminat grădinița zilele trecute. Cu această ocazie, ne-am dorit să le pregătim educatoarelor un cadou altfel, făcut cu mâinile noastre. Antonia le-a confecționat brățări și felicitări, iar eu m-am ocupat de cookie boxes și cookie bags. Promit că revin cu detalii despre acest subiect. 🙂 Sunt tare încântată de rezultat! Să nu mă lungesc prea mult cu vorba, ideea este că voiam să includ și o rețetă nouă de biscuiți în aceste cookie boxes și cookie bags, așa că mi-a venit ideea acestor fursecuri cu cireșe și migdale.
Fursecurile mele au fost moi și aromate. Rețeta, așa cum v-am obișnuit, nu este deloc complicată. Pentru un plus de gust și dulceață, am adăugat și câteva bucățele de ciocolată albă. Ciocolata o puteți omite sau puteți suplimenta cantitatea, în funcție de preferințe.
Ingrediente:
- 250g cireșe (cântărite cu sâmburi)
- 80g unt
- 50g zahăr vanilat
- 100g făină
- 100g făină de migdale
- 1 ou
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 50g ciocolată albă (opțional)
- ulei de cocos (pentru modelarea fursecurilor)
Mod de preparare:
Pentru 19 bucăți
Pasul 1
Am spălat cireșele, le-am îndepărtat codițele și le-am împărțit în 2 categorii: 150g care urmau să fie mixate în blender și 100g pe care urma să le tai bucăți și să le încorporez în aluat. Apoi, le-am scos sâmburii.
Pasul 2
Cireșele (150g) împreună cu oul le-am mixat în blender. În această compoziție am încorporat untul topit și apoi ingredientele uscate, amestecate în prelabil, zahărul vanilat, făina, făina de migdale, praful de copt și praful de sare. Am amestecat cu telul până s-au încorporat ingredientele.
Pasul 3
În aluat, cu ajutorul unei palete de patiserie, am încorporat, cu mișcări lente, bucățile de cireșe și bucățile de ciocolată albă. Tăiați ciocolata în funcție de cât de mari vă doriți să fie bucățile din fursecuri.
Aluatul l-am dat la frigider pentru 30 de minute – 1 oră să se întărească și să pot modela fursecurile cu mai mare ușurință.
Pasul 4
Pentru modelarea fursecurilor mi-am uns mâinile cu ulei de cocos. Ca și cantitate, pentru fiecare fursec am folosit câte o lingură de aluat. Aluatul va fi unul ușor lipicios.
Am așezat fursecurile într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Cuptorul l-am preîncălzit la 180° Celsius, iar tava am așezat-o pe treapta de sus a cuptorului electric, setat să difuzeze căldură sus-jos, fără ventilație. În 13-15 minute biscuiții au fost copți. I-am lăsat să se răcorească 4-5 minute în tavă și apoi i-am transferat pe un grătar pentru a se răci complet.
Dacă testați rețeta, nu uitați să-mi dați de veste, să-mi spuneți dacă a fost pe gustul vostru. 🙂
Alte rețete de biscuiți și fursecuri:
- Biscuiți pufoși cu lămâie, miere și cocos
- Biscuiți în 2 culori
- Fursecuri cu nucă (fără gluten)
- Fursecuri cu ovăz și ciocolată
- Biscuiți și fursecuri pentru mese festive (2020)
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Bună Flavia. As vrea sa fac biscuiți aceștia . Dar nu mai sunt cireșe:( . Cu ce sa le înlocuiesc? Mulțumesc. Alina.
Salut!
Dacă vrei să faci rețeta asta, eu zic că ar merge și alte fructe de sezon, piersici, de exemplu.