Ingrediente:
- 1 ou
- 2 lingurite de smantana
- 1/2 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 mana de spanac (oparit)
- 2 felii de mozzarella
- 2 rosii cherry
- verdeata (patrunjel, oregano, busuioc, etc.)
Mod de preparare:
1. Am taiat ceapa marunt, usturoiul l-am zdrobit si le-am sotat in putin ulei si apa. Apoi, am adaugat spanacul si le-am lasat impreuna pret de cateva secunde cat sa se intrepatrunda aromele.
2. Am uns un vas din ceramica cu unt, am asezat spanacul, am pus rondele de rosii si deasupra am razalit mozzarella.
3. Separat, am batut oul cu smantana si cu verdeata. Eu am folosit patrunjel verde si busuioc, dar puteti opta pentru ierburile aromatice preferate. Am turnat oul peste legume si mozzarella.
4. Am dat compozitia in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute.
Frittata o fac si in alte combinatii: cu dovlecel, cu conopida, etc. Compozitia finala depinde de preferintele voastre si a celor mici.
Cu aproximativ aceleasi ingrediente, puteti incerca si soufle-ul de legume.
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram
Ce marca de mozzarella folosesti?
Folosesc mozzarella bio de la BioVerde, Benessere sau Zanotti (asa parca se numeste ultima)
Buna Flavia,
Iti urmaresc blogul cu placere…Am un baietel de 1 an si 2 luni si ma inspir in prepararea bucatelor si din retetele tale. O intrebare…Antonia mananca mancarea in forma ei naturala sau ii dai la blender. Baietelul meu nu mai mananca daca simte o bucatica nepasata, se ineaca si apoi vomita.
Ma bucur ca iti plac retetele :)!
Antonia mananca bucati cu mana sau cu lingurita.
A 3 reteta incercata de pe blog..imi pare asa rau ca nu l am descoperit mai demult. Am nimerit o si de data asta cu reteta. Mi a fost teama ca nu v a manca dar a fost incantata. Greseala mea a fost ca am folosit spanac congelat si nu l am scurs f bine de apa. A trebuit sa las mai mult la cuptor sa scada apa. Data viitoare voi folosi spanac crud, cred ca din asta ai folosit tu.
Diana, ce bucurii imi faci! 🙂
Folosesc si spanac congelat, dar il storc bine cu mana de apa.
Buna,spune.mi te rog cand folosesti alte legume..spre exemplu cartoful dulce sau conopidă in faci la aburi in prealabil sau ii pui lângă spanac in tigaie in forma cruda.Mersi
Bună.
Le gătesc la abur înainte.
Draga Flavia,cum eu stiu ca nu dau greş cu rețetele tale,am pregătit rețeta folosind 5 ouă.
Pentru ca am făcut si soufleul de legume mai demult si nu a ajuns la cât de bun a fost.
Ma bucur ca iti plac retetele de pe blog. Sa va fie de bine. 🙂