Antoniei îi plac surprizele dulci și îmi place să o surprind de câte ori am ocazia. Uneori, timpul nu-mi este cel mai bun prieten, așa că încerc să fiu cât pot de creativă în timpul limitat pe care îl am, cu ustensilele pe care le am la îndemână și cu ingredientele pe care le am în casă.
De data aceasta, i-am pregătit niște frigărui dulci. Cred că este o idee simpatică și ar avea succes inclusiv la aniversările copiilor sau atunci când aveți copii în vizită. Dacă nu aveți bețe pentru frigărui, ideea o puteți adapta sub formă de mini sandwich-uri (cu căpșunile tăiate felii). Nu știu cum sunt alți copii, dar pentru fetița mea contează aspectul vizual al mâncării și se bucură de câte ori îi servesc mâncarea într-o formă mai puțin clasică.
Ce conțin aceste frigărui dulci? Au gofre parfumate cu scorțișoară și unse cu un amestec de cremă de brânză, ricotta și miere. Pentru a echilibra gusturile și texturile, am optat pentru fructe de sezon, mai exact pentru niște căpșuni aromate.
Vă explic mai jos cum le-am pregătit.
Ingrediente:
Pentru 4 gofre
- 1 ou
- 130g chefir
- 40g unt
- 100g făină
- 20g zahăr
- 1 lgță rasă scorțișoară
- esență de vanilie
- 1/2 lgță praf de copt
- un praf de sare
Pentru cremă (cantitățile sunt suficiente pentru a unge 2 gofre)
- 40g cremă de brânză
- 30g ricotta
- 10g miere
- esență de vanilie
+ căpșuni pentru servire
Mod de preparare:
Pasul 1
Întâi, m-am ocupat de gofre. Într-un bol am amestecat oul, zahărul, esența de vanilie, praful de sare și chefirul. Între timp, am topit untul, l-am lăsat să se răcorească puțin și apoi l-am încorporat în compoziție. Am adăugat ingredientele uscate (făina, scorțișoara și praful de copt) amestecate în prealabil.
Am obținut un aluat dens, cremos. Dacă aveți un chefir mai puțin lichid, s-ar putea să trebuiască să adăugați mai mult de 130g.
Pasul 2
Am încins aparatul de gofre. Eu am aparatul DuraCeramic de la Breville (știți de el deja) care îmi este un foarte bun aliat inclusiv atunci când vreau să fac surprize dulci rapide.
În această perioadă, mai exact până pe 15 iunie (2024), cei de la Breville au în desfășurare „Festivalul Gofrelor”, ocazie cu care, dacă folosiți codul FEST15, beneficiați de 15% reducere la aparatul de gofre Duraceramic. Îl găsiți aici.
Pentru ca gofrele să capete un exterior ceva mai crocant, cu un dispozitiv de tip spray, am stropit puțin ulei pe plăcile aparatului (ele sunt antiaderente și pot fi folosite fără adaos de grăsime). În fiecare formă am pus 2 linguri de compoziție și am lăsat gofrele la copt timp de 4 minute.
Gofrele coapte le-am transferat pe un grătar și le-am lăsat să se răcească.
Pasul 3
Cât aparatul de gofre și-a făcut treaba, am amestecat, într-un bol mic, ingredientele pentru cremă. Nu aveți nevoie de mixer, pentru că se omogenizează foarte ușor cu mâna (dacă mierea este lichidă).
Până în momentul montării frigăruilor, am păstrat crema la frigider.
Pasul 4
Am trecut la montarea frigăruilor. Gofrele (răcite) le-am uns cu cremă de brânză cât să aibă toate pătrățelele acoperite. Apoi, am tăiat gofrele în pătrățele. Căpșunile le-am spălat, le-am uscat și le-am tăiat codițele în V pentru a obține o formă care aduce cu o inimă.
Pe bețele pentru frigărui am pus un pătrățel de gofră cu crema de brânză în partea inferioară, am adăugat o căpșună și din nou un pătrățel de gofră dar, de data asta, cu crema de brânză în partea de sus. Practic, căpșuna este cuprinsă de cremă.
Pentru un efect vizual drăguț, frigăruile le puteți așeza în forme pentru cake pops, însă să știți că se păstrează bine și dacă sunt așezate pe orizontală.
Îmi place mult combinația asta de gusturi și texturi, gofre pufoase și parfumate cu cremă de brânză fină și fructe aromate. În plus este o rețetă cu conținut redus de zahăr. Sunt sigură că va fi atât pe gustul celor mici, cât și al celor mari.
Poftă bună! 🙂
Alte rețete de gofre dulci:
- Gofre cu brânză de vaci
- Gofre cu fulgi de ovăz și sos de mango
- Cheesecake sandwich cu gofre (în crustă de biscuiți)
- Brownies în aparatul de gofre
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.