Mama face un ficat de pui în sos de roșii, la cuptor, absolut delicios. Nu știu cum sunteți voi, dar mie unele mâncăruri îmi aduc aminte de anumite momente, locuri sau trăiri. Când spun ficat de pui în sos de roșii, mi-o aduc aminte pe mama cum îl gătea în bucătăria noastră mică din Luxemburg, când venea la noi în vizită. De atunci au trecut câțiva ani, dar tot acolo mă duce gândul când mă gândesc la această rețetă.
Ne place ficatul de pui în sos de roșii, așa că am preluat rețeta mamei, dar am simplificat-o pentru că am ales să o gătesc la slow cooker, fără să fiu nevoită să stau cu ochii pe cuptor. Avantajele și dezavantajele slow cooker-ului nu vreau să le reiau aici. Am scris deja un articol în care le-am inclus și îl găsiți pe blog, aici.
Ingrediente:
- 1 kg ficat de pui
- 1 ceapă mare albă
- 5-6 căței de usturoi
- 1 cub de unt
- 1 conservă de roșii decojite, tocate (conservă de 400g)
- foi de dafin
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Pasul 1
Dacă aveți deja un slow cooker, atunci știți că rețetele preparate în această oală nu sunt deloc complicate. Arunci ingredientele în oală și îți vezi de treabă.
Ficatul l-am spălat și l-am curățat de grăsime. În funcție de câți oameni sunteți la masă și de cât de foame vă este, puteți ajusta cantitatea de ficat. De asemenea, dacă vă doriți mult sos, puteți adăuga mai mult de o conservă de roșii.
Pasul 2
Ceapa am tocat-o mărunt și am pus-o în oală împreună cu ficatul, conserva de roșii, untul, piperul și foile de dafin. Sarea o adaug la final, pentru că, din ceea ce știu eu, ficatul gătit cu sare se poate întări. De asemenea, usturoiul tocat îl adaug aproape de finalul timpului de gătire, undeva după o oră. Da, știu că nu se recomandă ridicarea capacului slow cooker-ului pentru că se prelungește durata de gătire a mâncării, dar până acum nu a fost cazul să mi se întâmple. Eu evit să pun usturoiul de la început, pentru că mi se pare că devine amar.
Pasul 3
Slow cooker-ul l-am setat pe funcția High și l-am lăsat să-și facă treaba timp de 2 ore. Când mâncarea a fost gata, am adăugat pătrunjel verde tocat. Am scos cartofii „prăjiți” din cuptor și am pus și niște castraveți murați pe masă. Ficatul cu cartofii și cu castraveții s-au împăcat tare bine, cum se întâmpla și la mama acasă. 🙂
Dacă încercați rețeta, dați-mi de veste. Mi-ar plăcea să știu dacă v-a plăcut.
Dacă sunteți în căutare de rețete la slow cooker, aici găsiți 8 preparate încercate și îndrăgite de noi. 🙂
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.