Ingrediente:
- 3 dovlecei (zucchini)
- 300g carne tocată de pui
- 1 ceapă
- 1 morcov mare
- 1/2 ardei gras roşu
- 2-3 căţei de usturoi
- 4 linguri pastă de tomate
- 50g caşcaval
- 1-2 linguri pesmet
- oregano
- boia
- pătrunjel verde
- mărar
- curry dulce
- sare şi piper (opţional/pentru copii cu vârsta peste un an)
Mod de preparare:
- Am tăiat ceapa şi ardeiul mărunt, iar morcovul l-am dat pe răzătoarea mică. Le-am pus pe toate într-o tigaie de wok cu puţină apă.
- Dovleceii i-am tăiat în două, le-am scos miezul cu grijă, fără să rup „bărcuţele” formate. Am presărat în scobitură puţină sare şi i-am aşezat cu scobitura în jos pe o hârtie de bucătărie. Sarea îi ajută să elimine o parte din apă. I-am lăsat să se scurgă de apă timp de aproximativ 20 de minute. Miezul dovleceilor l-am tăiat în bucăţi mici şi l-am adăugat peste legumele din tigaie.
- Când legumele au fost uşor pătrunse, am adăugat carnea. Am lăsat-o să se albească amestecând perioadic. Am adăugat 2 linguri de pastă de tomate şi am amestecat din nou. Am mai lăsat amestecul pe foc timp de aproximativ 5 minute, iar apoi am oprit focul.
- Am adăugat boia, pătrunjel verde, mărar proaspăt, oregano, curry şi usturoi zdrobit.
- Dovleceii i-am şters bine de apă şi de surplusul de sare. În scobitură am presărat puţin pesmet, iar apoi i-am umplut cu compoziţia din tigaie. Deasupra am adăugat câteva felii de dovlecei şi caşcaval ras.
- Am amestecat 2 linguri de pastă de tomate cu aproximativ 150ml de apă. Am turnat acest amestec într-o tavă termorezistentă şi am aşezat dovleceii umpluţi.
- Am dat tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30 de minute.
Nu vă spun cu câtă poftă am înfulecat atât eu, cât şi copilul :).
Alte reţete cu carne:
Chiftele din carne de vită la cuptor
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Vai ce bine arata! Neapărat voi incerca!
Mulţumesc! Neapărat să vii cu feedback :).
Buna, Flavia!
Cu ce as putea inlocui cascavalul?
Pasta de tomate ai facut-o in casa?
Merci!
Bună Mihaela,
Caşcavalul poţi să-l omiţi. Nu prea văd cu ce l-ai putea înlocui. Pasta de tomate nu o fac. Cumpăr una bio.
Hello! Arata foarte bine si ma gandeam sa pregatesc pentru bebe din dotare acelasi lucru chiar astazi. Am nevoie de putin ajutor. Avand in vedere ca Petru are 7l3s, ce pot sa folosesc in loc de cascaval? Si inca ceva; ai precizat ca dupa ce scobesti dovleceii pui putina sare pentru a elimina apa, este un pas pe care pot sa-l fac si eu avand in vedere varsta lui?
Iti multumesc mult!
Bună Alexandra,
Eu îţi recomand să omiţi caşcavalul şi să nu pui sare pentru ca dovleceii să lase apa. Mai bine îi laşi simpli să stea vreo 30 de minute.
Doamne Flavia,esti minunata, te urmaresc cu interes,dar totusi de unde mai ai timp de atatea buatati si eu am doi copii si abia am timp sa fac un fel principal …..ce sa mai zic de desert…oricum felicitari si toate cele bune .Lavinia
Mulţumesc pentru complimente, Lavinia! Norocul meu este că nu gătesc pentru soţ decât de 2-3 ori/săptămână (mănâncă la muncă). Am noroc şi cu faptul că Antonia merge la creşă dimineaţa (2-3 ore) şi doarme destul de bine la prânz. 🙂 Uneori pozele nu-s chiar reuşite fiind făcute în grabă, pentru că preparatul se cere degustat.
Buna! N-am pus nici sare si nici cascaval, dar au iesit deliciosi.
O singura observatie: i-am lasat la cuptor 1h30 ca sa fie facuti dovleceii. Dupa 30 de min nu se inmuiasera deloc.
Salut, Nicoleta!
Cred că depinde de dovlecei şi de cât de subţire rămâne „bărcuţa” în care este pusă compoziţia.
Bună Lavinia! La mine dupa 30 minute compoziția era încă cruda :(! Deja sunt de 1h30′. Depinde dacă e cuptor electric sau pe gaz pentru a seta temperatura si timpul?
Te referi ca nu era facuta carnea?