Dovlecei umpluti bebelusi

*Reteta pentru bebelusi mai mari de 10 luni

Ingrediente: 

  • 50g carne de vita
  • 1 ceapa (esalota am folosit eu)
  • 3 dovlecei mici (2 si jumatate mai exact)
  • 1 morcov
  • 2 buchete de conopida
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri sos de rosii
  • un cub de unt
  • turmenic
  • cimbru
  • busuioc

+ sare si piper pentru cei mari

Mod de preparare: 

  1. Carnea am gatit-o la aburi.
  2. Am sotat in unt cu apa ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoarea mica, conopida si o jumatate de dovlecel (taiate in cubulete potrivite). Subliniez am sotat si nu am tras in unt. Trasul asta in unt e cam sinonim cu prajitul in unt.
  3. Ceilalti doi dovlecei i-am curatat si i-am scobit in interior incat sa pot pune umplutura (ca la ardeii umpluti).
  4. Cand legumele din tigaie au fost patrunse, am adaugat carnea maruntita (puteti folosi si carne tocata, de preferinte facuta de voi), usturoiul zdrobit, sosul de rosii, turmenicul, cimbrul si busuiocul.
  5. Am asezat dovleceii intr-un vas termorezistent cu capac si i-am dat in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40 de minute.

Antonia a validat reteta :)!

Puteti folosi ce carne si legume vreti voi mai putin cartofi pentru ca, in mod ideal, nu ar trebui sa ii combinam cu carne.

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

 

5 Comments on Dovlecei umpluti

  1. Buna Flavia

    Oare imi poti spune sub ce forma i ai prezentat Antoniei mancarea?
    Adica…ii dai tu sau isi ea singura cu manuta….

    Noi avem niste refuzuri categorice la capitolul servire cu lingurita si vrea el sa i a tot in manute.

    Mersi si spor!!!

    • I-am taiat dovleceii in bucati. Eu nu ii mai dau de cevavreme sa manance. F rar accepta sa ii dea altcineva (si cand o face, o face de lene ?). Antonia mananca singura cu mana sau cu lingurita. Eu zic sa iti asculti copilulsi sa il lasi sa descopere ?

      • Multumesc pentru raspuns!
        Da, in afara de supica mananca singurel.

        Mai mult pe sub masa ajunge macarica decat in stomacel dar e bn si asa pt inceput :)))

  2. Buna. Am incercat si eu dar am avut urmatoarele probleme: 1. Imi curge umplutura din dovlecel si m-am chinuit sa ii fac sa stea la verticala si dupa ce le-am pus un capac fixat cu scobitori si 2. Foarte greu s-au inmuiat dovleceii si asta abia dupa ce le-am pus apa in vas. Tu cum procedezi? Multumesc pt retete!

    • Teoretic, umplutura nu ar trebui să îţi curgă dacă i-ai scobit doar la un capăt. Depinde cât de mari şi de groşi erau dovleceii. Mie mi s-au făcut şi fără să adaug apă. Dacă ăştia nu ţi-au ieşit, încearcă noua reţetă de dovlecei umpluţi. Sunt şi mai buni, şi mai uşor de umplut/gătit 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *