*Reteta pentru bebelusi mai mari de 10 luni
Ingrediente:
- 50g carne de vita
- 1 ceapa (esalota am folosit eu)
- 3 dovlecei mici (2 si jumatate mai exact)
- 1 morcov
- 2 buchete de conopida
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri sos de rosii
- un cub de unt
- turmenic
- cimbru
- busuioc
+ sare si piper pentru cei mari
Mod de preparare:
- Carnea am gatit-o la aburi.
- Am sotat in unt cu apa ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoarea mica, conopida si o jumatate de dovlecel (taiate in cubulete potrivite). Subliniez am sotat si nu am tras in unt. Trasul asta in unt e cam sinonim cu prajitul in unt.
- Ceilalti doi dovlecei i-am curatat si i-am scobit in interior incat sa pot pune umplutura (ca la ardeii umpluti).
- Cand legumele din tigaie au fost patrunse, am adaugat carnea maruntita (puteti folosi si carne tocata, de preferinte facuta de voi), usturoiul zdrobit, sosul de rosii, turmenicul, cimbrul si busuiocul.
- Am asezat dovleceii intr-un vas termorezistent cu capac si i-am dat in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40 de minute.
Antonia a validat reteta :)!
Puteti folosi ce carne si legume vreti voi mai putin cartofi pentru ca, in mod ideal, nu ar trebui sa ii combinam cu carne.
Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.
Buna Flavia
Oare imi poti spune sub ce forma i ai prezentat Antoniei mancarea?
Adica…ii dai tu sau isi ea singura cu manuta….
Noi avem niste refuzuri categorice la capitolul servire cu lingurita si vrea el sa i a tot in manute.
Mersi si spor!!!
I-am taiat dovleceii in bucati. Eu nu ii mai dau de cevavreme sa manance. F rar accepta sa ii dea altcineva (si cand o face, o face de lene ?). Antonia mananca singura cu mana sau cu lingurita. Eu zic sa iti asculti copilulsi sa il lasi sa descopere ?
Multumesc pentru raspuns!
Da, in afara de supica mananca singurel.
Mai mult pe sub masa ajunge macarica decat in stomacel dar e bn si asa pt inceput :)))
Buna. Am incercat si eu dar am avut urmatoarele probleme: 1. Imi curge umplutura din dovlecel si m-am chinuit sa ii fac sa stea la verticala si dupa ce le-am pus un capac fixat cu scobitori si 2. Foarte greu s-au inmuiat dovleceii si asta abia dupa ce le-am pus apa in vas. Tu cum procedezi? Multumesc pt retete!
Teoretic, umplutura nu ar trebui să îţi curgă dacă i-ai scobit doar la un capăt. Depinde cât de mari şi de groşi erau dovleceii. Mie mi s-au făcut şi fără să adaug apă. Dacă ăştia nu ţi-au ieşit, încearcă noua reţetă de dovlecei umpluţi. Sunt şi mai buni, şi mai uşor de umplut/gătit 😉