O alternativa mai buna la marul cu biscuite nu este :). Chiar mai buna decat varianta cu biscuitii facuti in casa.
Ingrediente:
- 2 mere rase fin (ca si varietati folosesc, de obicei, Royal Gala si/sau Pink Lady)
- 30g faina din seminte de floarea soarelui
- 10g faina din seminte de chia
- 20g mesquite (pudra)
- 15g fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
- Fainile (din chia si din seminte de floarea soarelui) le-am pus la hidratat timp de doua ore. Apoi, am scurs bine apa cu ajutorul unei site dese. Asa procedam in primele dati cand faceam aceasta reteta. Dupa 10-11 luni am hidratat semintele direct in merele rase.
- Merele le-am curatat de coaja si le-am dat pe razatoare.
- Am amestecat fainile cu merele si cu restul ingredientelor.
A fost un deliciu sanatos si satios, foarte apreciat de fetita mea de 8 luni.
Nota: Toate ingredientele folosite sunt bio. Se pot cumpara din magazine de profil fizice sau online. Am ales sa macin semintele pentru ca sunt mai usor asimilate de organism. Puteti adauga si/sau seminte de canepa, seminte de dovleac, seminte de in, etc.
Idee pentru parinti: Micul meu dejun a fost asemenator. Fainile hidratate le-am amestecat cu un iaurt, cu mesquite si cu o banana. Delicios!
Alte retete cu seminte:
Spuma de banane cu seminte de chia.
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram
Sursa de inspiratie: Diversificarea raw si vegana. Sfaturi si retete pentru bebelusi si copii mai mari, Ligia Pop.
Bună! Cat timp se lasă la hidratat faina de semințe dacă o punem direct în fructe?
Eu o las intre 15 si 30 de minute.
Aceste doua tipuri de faina de unde le cumperi Sau cum le prepari acasa?
Când era Antonia mică, pudrele din semințe le făceam în casă cu ajutorul unei râșnițe pentru cafea. O foloseam doar pentru nuci/semințe.