Această reţetă nu o fac foarte des, însă este extrem de simplă şi de gustoasă. Am făcut-o mai mult cu gândul la noi, cei mari, însă am adaptat-o puţin încât să fie potrivită şi pentru prânzul fetiţei.
Ingrediente pentru clătite:
- 2 ouă
- aprox. 300g făină (integrală am folosit eu)
- 150ml apă minerală
- 250-300ml lapte
- 1/2 linguriţă de bicarbonat
- 2 linguri de ulei
- un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 500g carne tocată de vită
- 4-5 linguri pastă de tomate
- 3 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 1/2 ardei gras roşu
- sare
- piper
- boia
- turmeric
- ierburi de Provence
- aprox. 150-200g caşcaval (opţional)
Mod de preparare:
- Morcovul l-am răzălit pe răzătoarea mică, iar restul legumelor le-am tocat mărunt. Le-am înăbuşit în puţină apă şi apoi am adăugat carnea tocată.
- Peste carne şi legume am adăugat pasta de tomate şi le-am lăsat la foc mediu spre mic până s-a evaporat apa. Nu am adăugat apa pentru că legumele şi carnea lasă suficientă.
- La final am adăugat condimentele şi am lăsat compoziţia să se răcească.
- Am pregătit clătitele cu ingredientele menţionate. Le-am făcut puţin mai groase decât le fac de obicei pe cele dulci.
- În fiecare clătită am pus câte o lingură generoasă din amestecul de carne cu legume şi am rulat-o cu marginile în interior (aşa cum se procedează cu sarmalele). Mi-a mai rămas din compoziţie şi nu am mai avut aluat pentru clătite aşa că ultimele bucăţi le-am făcut cu tortillas din porumb.
- Am aranjat clătitele într-o tavă termorezistentă şi am presărat peste ele caşcaval ras (doar pentru cei mari).
- Am dat tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20-25 de minute până caşcavalul s-a rumenit uşor.
- Dacă vreţi să obţineţi clătite şi mai fragede, puteţi pune deasupra câteva cubuleţe de unt şi vreo 50-70 ml de smântână lichidă. Eu am încercat să limitez grăsimile. Tot din acest motiv, nu am adăugat caşcaval peste clătitele fetiţei.
Alte reţete cu carne la cuptor:
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.