Clatite cu carne de vita si legume

 

 

Această reţetă nu o fac foarte des, însă este extrem de simplă şi de gustoasă. Am făcut-o mai mult cu gândul la noi, cei mari, însă am adaptat-o puţin încât să fie potrivită şi pentru prânzul fetiţei.

 

Ingrediente pentru clătite: 

  • 2 ouă
  • aprox. 300g făină (integrală am folosit eu)
  • 150ml apă minerală
  • 250-300ml lapte
  • 1/2 linguriţă de bicarbonat
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare

 

Ingrediente pentru umplutură: 

  • 500g carne tocată de vită
  • 4-5 linguri pastă de tomate
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1/2 ardei gras roşu
  • sare
  • piper
  • boia
  • turmeric
  • ierburi de Provence
  • aprox. 150-200g caşcaval (opţional)

 

Mod de preparare: 

  1. Morcovul l-am răzălit pe răzătoarea mică, iar restul legumelor le-am tocat mărunt. Le-am înăbuşit în puţină apă şi apoi am adăugat carnea tocată.
  2. Peste carne şi legume am adăugat pasta de tomate şi le-am lăsat la foc mediu spre mic până s-a evaporat apa. Nu am adăugat apa pentru că legumele şi carnea lasă suficientă.
  3. La final am adăugat condimentele şi am lăsat compoziţia să se răcească.
  4. Am pregătit clătitele cu ingredientele menţionate. Le-am făcut puţin mai groase decât le fac de obicei pe cele dulci.
  5. În fiecare clătită am pus câte o lingură generoasă din amestecul de carne cu legume şi am rulat-o cu marginile în interior (aşa cum se procedează cu sarmalele). Mi-a mai rămas din compoziţie şi nu am mai avut aluat pentru clătite aşa că ultimele bucăţi le-am făcut cu tortillas din porumb.
  6. Am aranjat clătitele într-o tavă termorezistentă şi am presărat peste ele caşcaval ras (doar pentru cei mari).
  7. Am dat tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 20-25 de minute până caşcavalul s-a rumenit uşor.
  8. Dacă vreţi să obţineţi clătite şi mai fragede, puteţi pune deasupra câteva cubuleţe de unt şi vreo 50-70 ml de smântână lichidă. Eu am încercat să limitez grăsimile. Tot din acest motiv, nu am adăugat caşcaval peste clătitele fetiţei.

 

Clatite cu carne de vita si legume

 

Alte reţete cu carne la cuptor:

Dovlecei umpluţi

Ficat cu legume în papiotă

Chifteluţe cu somon

Chifteluţe cu pui

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *