Ingrediente:
- un bol de legume gătite. Eu am avut 270g de conopidă, broccoli, dovlecel, morcov şi ceapă verde.
- 2 ouă
- 1 linguriţă de muştar
- 200ml lapte de caju (sau orice alt lapte vegetal care nu este dulce)
- 50g făină de ovăz (am folosit fulgi de ovăz râşniţi)
- 1 linguriţă de busuioc
- 1 linguriţă de pătrunjel verde
- un praf de sare
Opţional: ierburi aromatice, parmezan, puteţi presăra seminţe deasupra.
Mod de preparare:
- Ouăle le-am bătut în mixer cu praful de sare până şi-au dublat volumul.
- Am adăugat treptat muştarul, laptele, făina de ovăz, busuiocul şi pătrunjelul şi le-am mixat până am obţinut o compoziţie omogenă.
- Am adăugat legumele.
- Am uns o tavă din ceramică cu unt şi am tapetat-o cu pesmet. Am turnat compoziţia şi deasupra am presărat seminţe de cânepa.
- Am dat compoziţia în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute.
Este o reţetă ideală de servit la cină sau ca aperitiv. V-o recomand cu drag!
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.