Multicookerul este un real ajutor la casa omului. Zilele trecute discutam cu soțul meu și îi spuneam că mă bucur de ceea ce ne oferă tehnologia, mă felicit că am cumpărat atât un slow cooker, cât și un multicooker. Pe amândouă le folosesc săptămânal și mă ajută să economisesc destul de mult timp.
Pe lângă timpul economisit, un multicooker nu cere skill-uri de bucătar iscusit, dimpotrivă. Este genul acela de oală pe care o pot folosi și cei mai neexperimentați într-ale bucătăriei. Așadar, fără prea mare efort, într-un timp scurt, la multicooker gătești o masă gustoasă, caldă și sănătoasă.
Astăzi vă împărtășesc una dintre rețetele pe care le-am încercat la multicooker, chiftele în sos de roșii cu busuioc. Recunosc că chiftelele în sos de roșii nu-mi trezesc cele mai plăcute amintiri și nici nu le asociez cu vreun gust deosebit, dar am zis că rețeta ar trebui să iasă bună având în vedere că eu aleg ce ingrediente pun. 🙂 Până la urmă, gustul mi-a depășit așteptările. Chiftelele le-am servit cu un piure pufos de cartofi.
Ingrediente:
Pentru chiftele
- 350g carne tocată (porc + vită)
- 1 ou
- 1 ceapă eșalotă
- 15g parmezan (ras fin)
- 20-25g pesmet
- 1 lg mix de legume uscate
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
Pentru sos
- 1 cutie pulpă de roșii
- oregano
- busuioc proaspăt (îl puteți înlocui cu busuioc uscat)
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pasul 1
Am pregătit compoziția pentru chiftele. Am amestecat toate ingredientele: carnea tocată, oul, ceapa eșalotă și usturoiul date pe răzătoarea mică, parmezanul, pesmetul, mixul de legume uscate și condimentele. Ceapa o puteți toca mărunt și usturoiul îl puteți zdrobi cu ajutorul unei prese pentru usturoi. Am lăsat compoziția să se odihnească, la frigider, timp de 10-15 minute.
Pasul 2
Între timp, m-am ocupat de sos. În blender, am mixat o cutie de pulpă de roșii (400g), o mână de frunze de busuioc proaspăt, 2 căței de usturoi, oregano, sare și piper. Am lăsat sosul deoparte.
Pasul 3
Am format chiftelele. Eu am preferat să fac chiftele mici, rotunde. Am setat multicookerul pe funcția Brown/Saute și timp de 3-4 minute am prăjit chiftelele în foarte puțin ulei (folosesc un recipient cu pulverizator). Grăsimea pe care o lasă chiftelele o puteți lăsa în oala multicookerului sau o puteți scurge. Eu am ales să o scurg.
Puteți omite acest pas și chiftelele le puteți găti urmând doar pasul 4. Din punctul meu de vedere, această prăjeală superficială le dă un gust și mai bun.
Pasul 4
Am turnat sosul în vasul multicookerului, peste chiftele, și am setat multicookerul pe funcția Manual – High pentru 10 minute.
Am obținut niște chiftele fragede, delicioase. Foamea a fost prea mare, așa că chiftelele n-au apucat să fie pozate într-un mod mai onorabil.
Așa cum v-ați dat deja seama, această rețetă nu este una cu cantități și ingrediente exacte. Totul depinde de preferințele voastre.
Aceeași rețetă o puteți încerca și la slow cooker. Chiftelelor ar trebui să le ajungă vreo 2,5-3 ore pe funcția High.
Sper să vă placă și vouă această rețetă. 🙂
Alte rețete la multicooker:
Rețete la slow cooker găsiți aici → 8 rețete la slow cooker
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.