chiftele din carne de vita cu coriandru

 

 

Îmi place să încerc arome noi. Coriandrul nu îl folosesc foarte des în preparate, dar mi-am zis că merită o şansă în combinaţie cu carnea de vită. Am ales să fac chiftele mici, rotunde, mai degrabă bulete, care dintr-o îmbucătură să ne învăluie în aroma coriandrului proaspăt şi a chimenului. Înainte să pun reţeta pe blog, am repetat-o, semn că au fost tare apreciate. Neapărat să le faceţi şi voi :).

 

Ingrediente: 

  • 350g carne tocată de vită
  • 15 tije mici de coriandru proaspăt
  • 1 ceapă mică
  • 1 ou
  • 1 lingură pesmet
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1 vârf de linguriţă de chimen măcinat
  • sare şi piper (opţional)

 

Mod de preparare: 

  1. Ceapa am tăiat-o mărunt şi coriandrul l-am tocat. Le-am amestecat cu carnea tocată.
  2. Am adăugat oul, pesmetul, pasta de tomate, chimenul, sare şi puţin piper.
  3. Am amestecat până s-au omogenizat ingredientele.
  4. Pentru fiecare chiftea am folosit cam o linguriţă de compoziţie. Se modelează mai uşor cu palmele date cu ulei.
  5. Am tapetat o tavă întinsă cu hârtie de copt, am aşezat chiftelele şi le-am dat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 15 minute.

Simple şi bune indiferent că le serviţi ca aperitiv ori la prânz alături de o salată proaspătă sau de legume coapte.

 

 

Alte reţete de chiftele:

Chiftele din carne de vită la cuptor

Chifteluţe de legume cu sos de avocado

Chifteluţe cu somon

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *