Îmi place să încerc arome noi. Coriandrul nu îl folosesc foarte des în preparate, dar mi-am zis că merită o şansă în combinaţie cu carnea de vită. Am ales să fac chiftele mici, rotunde, mai degrabă bulete, care dintr-o îmbucătură să ne învăluie în aroma coriandrului proaspăt şi a chimenului. Înainte să pun reţeta pe blog, am repetat-o, semn că au fost tare apreciate. Neapărat să le faceţi şi voi :).
Ingrediente:
- 350g carne tocată de vită
- 15 tije mici de coriandru proaspăt
- 1 ceapă mică
- 1 ou
- 1 lingură pesmet
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 vârf de linguriţă de chimen măcinat
- sare şi piper (opţional)
Mod de preparare:
- Ceapa am tăiat-o mărunt şi coriandrul l-am tocat. Le-am amestecat cu carnea tocată.
- Am adăugat oul, pesmetul, pasta de tomate, chimenul, sare şi puţin piper.
- Am amestecat până s-au omogenizat ingredientele.
- Pentru fiecare chiftea am folosit cam o linguriţă de compoziţie. Se modelează mai uşor cu palmele date cu ulei.
- Am tapetat o tavă întinsă cu hârtie de copt, am aşezat chiftelele şi le-am dat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 15 minute.
Simple şi bune indiferent că le serviţi ca aperitiv ori la prânz alături de o salată proaspătă sau de legume coapte.
Alte reţete de chiftele:
Chiftele din carne de vită la cuptor
Chifteluţe de legume cu sos de avocado
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram