De cheesecake sandwich ați auzit? Denumirea am găsit-o întâmplător și a fost inspirația de care am avut nevoie pentru această rețetă.
Vă prezint un altfel de cheesecake, ca un sandwich, cu gofre în crustă de biscuiți. În gofre se regăsește gustul biscuiților digestivi, iar crema este fină și aromată, cu bucăți de căpșuni. Nu m-am putut abține și am ornat cheesecake-ul cu puțină ciocolată neagră care s-a dovedit a fi fix ceea ce trebuie în această combinație.
Sună complicat? În practică, să știți că este o prăjitură simplă și plină de gust, musai de încercat.
Ingrediente:
Pentru gofre (11 bucăți)
- 3 ouă
- 300g făină (150g făină albă + 150g făină integrală)
- 70g unt
- 260ml lapte
- 60g zahăr vanilat
- 1 lgță praf de copt
- vanilie
- un praf de sare
- 6 biscuiți digestivi (90g)
Pentru cremă
- 100g cremă de brânză
- 250g mascarpone
- 200ml smântână pentru frișcă (neîndulcită)
- 80-90g miere
- vanilie
- 300g căpșuni
+ aprox. 30-40g ciocolată neagră
+ aprox. 5-7g ulei de cocos
Mod de preparare:
Pasul 1
Întâi, m-am ocupat de cremă. A durat cam 3 minute să o fac. 🙂
În bolul mixerului planetar, am pus crema de brânză, mascarponele, smântână pentru frișcă (toate reci, de la frigider), mierea și vanilia. Le-am bătut la viteză mare timp de aproximativ 1-2 minute până s-au închegat și am obținut o cremă fermă. Nu vă sfătuiesc să insistați prea mult cu baterea cremei pentru că s-ar putea să vi se taie.
Am dat crema la frigider până m-am ocupat de gofre. Cantitatea de miere depinde de gustul vostru, în funcție de cât de dulce vă doriți să fie crema. Căpșunile le-am adăugat abia când am montat prăjitura.
Pasul 2
Pentru aluatul de gofre, într-un bol încăpător, am bătut ouăle (cu telul) cu zahărul vanilat, vanilia și praful de sare. Treptat, am adăugat laptele, amestecul de ingrediente uscate (făinile + praful de copt) și untul topit până am obținut un aluat omogen. L-am lăsat să se odihnească vreo 10-15 minute (până am încins aparatul pentru gofre).
Pasul 3
Am pus biscuiții într-o pungă cu zipper și i-am zdrobit (cât mai mărunt) cu ajutorul unui sucitor.
Când aparatul pentru gofre a fost încins, l-am uns cu puțin ulei, am presărat biscuiți mărunțiți pe suprafața lui, am adăugat 2 linguri de aluat și am presărat din nou biscuiți mărunțiți. Am coborât capacul aparatului și am lăsat gofrele la copt timp de 5 minute. Am repetat procedeul până am dat gata aluatul. Mi-au ieșit 11 gofre. Vă sfătuiesc să lăsați gofrele la răcit pe un grătar, nu pe farfurie pentru a evita condensul.
Eu folosesc aparatul de gofre Duraceramic de la Breville de care v-am mai spus că sunt super mulțumită. Îl folosesc de multă vreme și nu m-a dezamăgit până acum. Așa m-am încumetat să încerc aceste gofre cu biscuiți. Am adăugat ulei pe plăci pentru ca biscuiții să se rumenească ușor, nu pentru că mi-ar fi fost teamă că s-ar lipi de plăci. Despre aparat v-am povestit aici, așa că nu-i mai reiau caracteristicile.
Pasul 4
După ce gofrele s-au răcit, mi-a mai rămas montarea prăjiturii.
În crema rece, cu ajutorul unei palete de patiserie, am încorporat căpșunile tăiate mărunt (spălate și uscate în prealabil).
Am tapetat cu folie alimentară o tavă ceramică de 30×20 cm. Am lăsat folia cu margini generoase pentru a putea ridica prăjitura. Ideal ar fi fost să am o tavă dreptunghiulară cu pereți detașabili, dar a funcționat perfect și varianta cu folia alimentară. Pe fundul tăvii am adăugat 5 gofre (una am tăiat-o în două), am adăugat crema și am nivelat-o, iar peste cremă am pus încă un strat de gofre. Am dat cheesecake-ul la frigider.
Pasul 5
Într-o crăticioară, la foc mic, am topit ciocolata cu uleiul de cocos. Am distribuit ciocolata caldă, într-un fir subțire, peste cheesecake și l-am dat din nou la frigider. Acum trebuie să aveți răbdare, pentru că cheesecake-ul are nevoie să stea la rece vreo 4-5 ore sau, și mai bine, îl puteți lăsa peste noapte. Eu am ridicat folia alimentară peste marginile lui, dar nu l-am acoperit în totalitate.
Acest cheesecake sandwich a avut mare succes la noi acasă, de la mic la mare, și mi s-a cerut să-l repet cât de curând.
Știam că le va plăcea alor mei! Crema a fost fină și fresh, dulce atât cât trebuie, pe gustul nostru. Gofrele au rămas pufoase în interior și nu s-au uscat deloc. Ciocolata neagră a fost completarea perfectă. De încercat … musai, musai! 🙂
Poftă bună!
Pe blog, găsiți mai multe rețete de gofre pentru toate gusturile
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.