Știți pe cineva căruia să nu îi placă cheesecake-urile? Nici eu. 🙂 Mi se par unele dintre cele mai versatile deserturi. Pot fi dulci sau sărate, cu sau fără coacere, rotunde, pătrate ori la pahar, mai mult sau mai puțin aromate. Totul depinde de preferințele voastre, dar și de câtă îndemânare aveți în bucătărie.

Dacă tot veni vorba de îndemânare, știu că pentru mulți oameni începători într-ale bucătăriei deserturile la cuptor pot fi o adevărată provocare și nu se simt prea încrezători să ia taurul de coarne, cum s-ar zice. Așadar, niște cheesecake-uri fără coacere, la pahar, par a fi soluția ideală pentru ei, dar și pentru cei care nu se înțeleg prea bine cu timpul, dar își doresc să pregătească dulciuri delicioase, în casă.

Indiferent de experiența voastră în bucătărie, din punct de vedere gustativ, rețeta asta garantez că va fi pe placul vostru (sau al marii majorități). Dovleacul copt îi dă aromă de toamnă, condimentele ne trimit cu gândul la iarnă (la turta dulce), texturile se îmbină perfect, iar dulceața este fix atât cât trebuie (din punctul meu de vedere).

 

Ingrediente: 

Pentru 6 porții

 

Pentru blat:

  • 150-170g biscuiți digestivi
  • 50g unt

 

Pentru cremă:

  • 200g cremă de brânză
  • 300g piure de dovleac copt
  • 40-50g miere (o lingură generoasă)
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • pudră de ghimbir
  • pudră de cuișoare

 

Extra:

  • 200ml smântână pentru frișcă
  • 1 linguriță miere

 

Mod de preparare:

  1. Întâi, m-am ocupat de dovleac. L-am spălat, i-am scos sâmburii, l-am tăiat în 6 bucăți și l-am copt la 180° Celsius. Nu știu exact cât timp l-am ținut la cuptor, dar îl puteți verifica periodic, cu o furculiță. Dacă miezul este ușor de pătruns cu furculița, atunci dovleacul este copt.
  2. Cu ajutorul mixerului, am amestecat crema de brânză cu mierea, nu prea mult, cât să se omogenizeze cele două. Brânza a fost rece, de la frigider.
  3. În bolul blenderului, am mixat dovleacul cu condimentele: pudra de ghimbir, scorțișoara și pudra de cuișoare. Toate au o aromă puternică, așa că aveți grijă cu cantitățile. Scorțișoară am pus cam o jumătate de linguriță. Din celelalte două, am pus câte un vârf de linguriță. Eu folosesc scorţişoară Ceylon. Am povestit aici despre ea. Dacă alegeţi să folosiţi scorţişoară Cassia, sortimentul pe care îl găsim în majoritatea magazinelor din comerţ, atunci poate că ar fi bine să puneţi o cantitate mai mică, gustul ei fiind mai pronunţat.
  4. Am amestecat crema de brânză cu piureul de dovleac, crema mini cheesecake-urilor mele.
  5. Biscuiții i-am mărunțit. Aici aveți 2 variante. Îi puteți mărunți în blender sau, așa cum am procedat eu, îi puneți pune într-o pungă rezistentă și să îi bateți cu ciocanul pentru carne. După ce i-am mărunțit, i-am amestecat cu untul topit.
  6. La final, în bolul mixerului, am bătut smântâna pentru frișcă. Am folosit smântână pentru frișcă neîndulcită. După ce a căpătat o consistență fermă, am adăugat o linguriță de miere ca să o îndulcesc.
  7. Asamblarea mini cheesecake-urilor mele este foarte simplă. Am folosit borcane mici, de 13cl, cu capac. Dacă nu aveți astfel de borcane, puteți folosi și pahare. Pe fundul fiecărui borcan am pus 2 lingurițe de biscuiți, apoi 2 lingurițe generoase de cremă, din nou 1-2 lingurițe de biscuiți și, deasupra, frișcă. Pentru decor, am presărat biscuiți peste frișcă. Și gata cheesecake-urile. 🙂

 

Voi puteți să le asamblați după preferințele voastre, dacă preferați să aveți mai multă cremă ori un blat mai consistent. Eu zic că proporția urmată de mine este una echilibrată. 🙂

Mini cheesecake-urile au fost delicioase, aromate și apreciate.

Poftă bună! 🙂

 

 

 

Alte cheesecake-uri:

 

 

Alte rețete cu dovleac:

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

6 Comments on Cheesecake cu dovleac copt (fără coacere)

  1. Buna ziua, crema de branza o marcă anume?Fetita mea nu a mâncat miere pana acum, are 1 an 5 luni, e ok sa i dau? Si nici ghimbir si culoare.

    • Eu am folosit crema de branza Philadelphia.
      Mierea se recomanda dupa varsta de un an. In privinta condimentelor, eu iti propun sa le introduci pe rand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *