Ingrediente:
- 200g kaki (piure)
- 150g făină
- 2 ouă
- 3 linguri de miere
- 100g ulei
- 2 linguriţe de scorţişoară
- 1 linguriţă de esenţă naturală de lămâie
- 1 linguriţă rasă de praf de copt (eu folosesc praf de copt bio, fără fosfaţi)
- 1 linguriţă rasă de bicarbonat
- nucă măcinată pentru decor (opţional)
- unt pentru tapetarea tăvii
Mod de preparare:
- Am bătut ouăle într-un mixer până şi-au dublat volumul.
- Am adăugat uleiul, mierea şi piureul de kaki. Le-am bătut până am obţinut un amestec omogen.
- Într-un bol am amestecat ingredientele uscate şi le-am adăugat treptat, în ploaie, peste compoziţia lichidă. Am lăsat mixerul să-şi facă treaba la viteză mică până am obţinut un aluat omogen.
- Eu am ales să fac mini checuri. Am o tavă din silicon de la Tefal care are 6 compartimente numai bune în acest sens. Deşi tava este din silicon, prefer să ung cu unt fiecare formă. Am porţionat compoziţia şi am presărat deasupra fiecărui chec nucă măcinată.
- Am dat checurile în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade Celsius timp de 30-35 de minute. Sunt gata atunci când trec testul scobitorii.
Am făcut ceva checuri până acum, însă acesta este cel mai pufos pe care l-am făcut vreodată. Neapărat să-l încercaţi! Nu necesită nici mult timp şi nici prea multă ştiinţă, doar nişte guri pofticioase :).
Later edit: Dacă faceți checul într-o tavă clasică, lăsați-l mai mult la copt (10-20 de minute în plus – îl verificați cu scobitoarea încât să vă asigurați că e copt).
Alte reţete de checuri (la fel de delicioase):
Chec cu mălai, lămâie şi zmeură
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Flavia cumva este si carob in compozitie?😊
Nu, Georgiana. Culoarea este dată de kakiul copt. 🙂
Ce fel de faina ai folosit?
Urmează checul.
Budinca de gris a fost bună dar cea cu mei a câștigat detașat.
Revin…
Am folosit făină integrală. Pe asta o folosesc în majoritatea preparatelor. Mă bucur că v-a plăcut budinca cu mei. 🙂
Foarte reușit checul!!! Abia azi am încercat și evident când sa punem kaki… Ia l de unde nu i. Am pus pireu de mere. A ieșit foarteeeee bun.
Iar te bombardez?!
Dar sunt fericita când papa Filip ceva nou. Valabil și pentru noi. Haha:)
Nu mă bombardezi chiar deloc. Important este că ai reuşit să-l adaptezi.
Ieri seara am făcut și cu kaki. Este muuuult mai moale, mai bun pt bebe. Deși suntem în plina erupție dentara și un frumos rosu în gat și refuza papa, țin sa te anunț ca s mâncat checul asta 🙂
Am făcut bunătatea asta azi am mâncat toți trei ca niște purceluși;) Am folosit piure de nectarine, nu kaki, că e sezonul și se muiau prin frigider. Mulțumim pentru rețetă!!!!
Cu drag! Mă bucur că ai reuşit să o adaptezi şi că a fost pe placul vostru. 🙂
Bună Flavia. Am făcut acest chec de două ori și a fost un eșec total. Deși în ambele cazuri scobitorile au ieșit curate, la puțin timp după ce le-am scos din cuptor s-au lăsat și erau crude în mijloc. Oare unde am greșit? Am un cuptor electric cu ventilator și am folosit căldură doar jos cu ventilator. Să fie aceasta problema?
Ciudat! Cred ca si functia de difuzare a caldurii are un rol. Eu il fac tot in cuptor electric, dar selectez sa difuzeze caldura sus-jos, fara ventilatie. Daca faci un singur chec, intr-o tava clasica, atunci e nevoie de mai mult timp pentru coacere. Sper sa iti iasa!