Foto: Pexels.com

 

Ne place să călătorim, dar nu reuşim să o facem atât de des pe cât ne-am dori. Călătoriile noastre sunt întotdeauna împreună, cu Antonia, fetiţa noastră. Primul drum lung (de vreo 300-400km) pe care l-am făcut toţi 3 a fost pe vremea când Antonia avea 2 luni şi jumătate. Apoi, la o lună mai târziu, a urmat primul drum Luxembourg-România şi retur.

 

Sunt mai dificile călătoriile cu un bebeluş sau cu un copil de 4 ani? 

 

Tind să cred că drumurile pe care le facem acum sunt mai challenging, vorba englezului. Când Antonia era bebeluş, lucrurile erau destul de simple, mai puţin alăptarea la cerere, care ne impunea să facem opriri mai dese. La 4 ani, există cereri peste cereri şi multteeee afirmaţii de genul „mă plictisesc”. Cu toate acestea, nu pot să mă plâng, pentru că este destul de răbdătoare. După ce plecăm din casă, la 10-15 minute de mers cu maşina, întreabă „Da’ mai avem mult? Când ajungem?” de vreo 5 ori şi apoi se conformează. 🙂

În trecut, pe vremea când făceam drumuri lungi şi foarte lungi cu maşina, v-am împărtăşit 10 activităţi pentru călătoriile lungi, potrivite copiilor cu vârste peste 18 luni. Să nu credeţi că acum, când Antonia are 4 ani, plec la drum nepregătită. Vreau să vă arăt ce am luat cu noi, cam pe ultima sută de metri, pentru ca drumul spre mare să fie cât mai liniştit. Precizez că nu am folosit toate lucrurile pe care le-am avut pregătite şi nici nu sunt jocuri sau jucării care să fi costat o avere.

 

2 cărţi de colorat Water Magic, una cu imprimeuri şi cealaltă cu imagini

Aceste 2 cărţi le aveam „puse bine” de la ziua Antoniei. Ştiam că se va ivi ocazia perfectă ca să le descopere la justa lor valoare. 🙂 Fiecare carte vine cu un stilou cu apă, care se poate umple de câte ori este nevoie. Cărţile sunt reutilizabile. După 10-15 minute de la colorarea paginilor, acestea se usucă revenind la imaginea albă iniţială.

Marele avantaj este că aceste cărţi au un format mic şi necesită un singur instrument de scris, pe bază de apă. Deci, că sunteţi cu maşina sau la restaurant, această carte de colorat v-ar putea ţine copilul ocupat. Cel puţin, aşa a fost în cazul nostru. Şi încă ceva, nu murdăriţi nimic în jurul vostru.

Le găsiţi pe Best Kids sau pe Edu Class. Cărţile se vând individual sau în pachete cu 2 bucăţi (din câte am văzut) şi au diferite tematici.

 

 

50 de jocuri de jucat în maşină 

Sunt 50 de jetoane din colecţia Usborne, traduse în limba română. Principiul este simplu: se alege un jeton şi se urmează instrucţiunile. Fiecare jeton are un joc diferit de descoperit. Acestea se adresează copiilor  cu vârsta peste 5 ani. Pentru copiii mai mari, cu vârste peste 10 ani, am văzut că există varianta numită „50 de jocuri de jucat în vacanţă”. Pe ambele le-am găsit aici şi nu costă mai mult de 30 lei.

Noi nu am apucat să le folosim, pentru că am fost prinşi cu alte lucruri. Vă povestesc, mai jos, cu ce. 🙂

 

 

 

Jocuri cu personajele preferate

Antonia este pasionată de Patrula Căţeluşilor şi ştiu că jocurile cu personajele ei preferate îi aduc bucurie.

La un moment dat, am găsit în Lidl, un joc de asamblat, din piese mici, feţele a 2 personaje. Târziu am realizat că jocul cu pricina necesită şi un fier de călcat. Evident, că nu l-am putut folosi în călătorie. Dar, odată cu jocul respectiv, am cumpărat şi un album de activităţi cu stickere. Antoniei îi plac foooarte mult stickerele, aşa că, Patrula Căţeluşilor + stickere = succes garantat. Şi aşa a fost. Albumul ăsta de activităţi cu stickere a ţinut-o ocupată în cea mai mare parte a călătoriei.

Cum vă spuneam, le-am cumpărat din Lidl, nu ştiu dacă am dat pe amândouă mai mult de 50 de lei, dar şi-au meritat banii. Alte albume de activităţi cu stickere găsiţi şi în librării.

Cărţi 

Am avut la noi şi 2 cărţi noi, „Aventuri în ţara virtuţilor” şi „Şcoala banilor bine-crescuţi”. Pe prima am citit-o în totalitate, în călătorie, iar acasă a trebuit să o reluăm, pentru că Antoniei i-a plăcut tare mult. O să vă povestesc despre ea într-un alt articol. A doua nu a apucat nici astăzi să fie descoperită. Încă îşi aşteaptă rândul.

 

 

Anul acesta am mers pe principiul surprizelor, împrumutat de la Cristina Cioabă. Povestea, într-un vlog de-al ei, cum le-a pregătit fetelor ei mici suprize pe drum, pentru a le ţine interesate pe durata călătoriei lor spre însorita Grecie. Am preluat ideea şi a funcţionat. Copila a fost fericită şi drumul a decurs cu linişte şi voie bună.

 

 

Alte idei de jocuri pe care le puteți lua în călătorie: 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *