Așa cum am procedat în anii trecuți, îmi doresc și în acest an să împărtășesc lista mea cu cărți pe care îmi doresc să le citesc în noul an. Pe lista din acest an am 12 cărți, prioritare fiind cărțile pe care le am deja. Mi-am promis că nu voi mai cumpăra cărți până nu le voi citi pe cele pe care le am deja. 🙂
În 2020, consider că am fost destul de productivă când vine vorba de citit, pentru că am reușit să citesc 14 cărți. Probabil că unora li se pare mult, iar altora puțin, dar numărul cărților depinde de ce alte activități mai avem în afara cititului, iar eu, în viața de zi cu zi, am un job de 8 ore, un blog, o casă de îngrijit, mâncare de gătit și un copil de crescut. Oare la cele 14 cărți citite de mine pot adăuga și cărțile pe care i le-am citit Antoniei? 🙂 Mai jos găsiți cărțile citite în acest an:
◊ Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înşine
◊ Psihologia fricii. Temeri, angoase și fobii
◊ Rămâi așa cum ești, dar mergi înainte
Lista mea cu cărţi pentru 2021
În 2021, rămân fidelă preferințelor mele. Am inclus pe listă cărți de psihologie și dezvoltare personală, biografii și autobiografii, autori români și publicații care ilustrează culturi diferite de a noastră. Bineînțeles, pe lista din 2021 am adus cărți pe care nu am apucat să le citesc în 2020.
♦ Floarea deşertului – Waris Dirie şi Cathleen Miller
♦ Cum să creşti un copil sigur de sine – Kent Hoffman, Glen Cooper şi Bert Powell
♦ Semn că te am – Ioana Chicet Macoveiciuc
♦ Factfulness – Anna Rosling Ronnlund, Hans Rosling, Ola Rosling
♦ Zuleiha deschide ochii – Guzel Yakhina
♦ Sub niquabul meu – Zeina și Djénane Kareh Tager
♦ Povestea Faridei – Farida Khalaf și Andrea C. Hoffmann
♦ Foame. Memoriile corpului (meu) – Roxane Gay
♦ Coco Chanel – Edmonde Charles-Roux
♦ Pământul făgăduinței – Barack Obama
♦ Copilul tău competent – Jesper Juul
♦ Curajul de a fi vulnerabil – Brené Brown
Mi-am început anul cu ultima carte din listă, „Curajul de a fi vulnerabil”. Cărților de mai sus li se adaugă o listă extra de cărți, vreo 16 la număr, titluri adunate din recomandări, pe care mi-aș dori să le citesc. Câteva dintre ele:
- Eu voi fi ultima – Nadia Murad
- Viața în doi când suntem trei – John Gottman
- Cum să eliberezi artistul din tine – Julia Cameron
- Atomic Habits – James Clear
- Ghidul fotografiei de produs
Voi ce cărţi vă propuneţi să citiţi anul acesta? Ce cărţi recomandaţi?
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
🙂 Acum citesc ” Arta subtilă a nepăsării”.
Urmează „Secretele succesului”- Dale Carnegie și ” 27 de pași „. Mi- ai făcut poftă de acestă lectură. 😊
O carte interesantă, cel puțin pentru mine a fost ” Codul greutății corporale”- Dr. Jason Fung și am iubit „12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru”- Jordan Peterson.
Și…dacă tot veni vorba de lecturile pentru copii, am și eu două preferate :)). ” Găină care a adus pe lume o văcuță ” și ” Maimuțica bramburica”. 😂 De fiecare dată când le citesc râd, mă fac să mă simt copil și efectiv uit de toate grijile.
Spor la citit!
Sunt sigură că o să-și placă „27 de pași”. „Arta subtilă a nepăsării” cum ți se pare? 🙂
Mulțumesc mult pentru recomandări!
Sincer, meah! După titlu voiam să găsesc o ” rețetă secretă ” în a fi ” subtil mai nepăsătoare „. 😃. Se pare că nu există.
De câțiva ani, eu mă compar doar cu mine de ieri. Mi se pare cea mai grea comparație mai ales când știi unde greșești, accepți că ai greșit și când vrei să repari ți se pare imposibil. Mă refer la „a nu mai critica”, „nu te mai plânge”, lucruri de genu.
Finalul cărții este dur și l- am simțit prin ochii mamei male. Am fost cu ea până la final și asta m- a făcut extrem de puternică, mă simt puternică și am început să prețuiesc viața. Acum lucrez la capitolul ” iubeste- te!”. Nu prea mi se potrivește, dar nu mă dau bătută! 😃