Continui cu seria articolelor în care vă recomand produse handmade, care pot fi cadouri cu poveşti, cu sudoare, cu mână de om (nu de maşină) şi cu o bucată de suflet. În primul articol găsiţi decoraţiuni pentru casă şi decoraţiuni potrivite pentru Crăciun (personalizate), produse româneşti care să încânte papilele gustative, legume şi fructe croşetate pentru cei mici, jucării şi articole de îmbrăcăminte pentru copii, litere decorative, cutii în care să vă păstraţi cele mai frumoase amintiri, cărţi senzoriale, lavandă şi produse realizate pe bază de lavandă. În al doilea articol v-am împărtăşit surse de unde puteţi comanda articole personalizate din piele pentru bărbaţi (în special, pentru cei pasionaţi de pescuit şi vânătoare), bijuterii pentru doamne sofisticate, tablouri realizate prin tehnica punctului, albume fotocarte în care să imprimanţi cele mai frumoase momente, aranjamente de Crăciun. Mai jos, găsiţi oameni talentaţi care fac alte lucruri minunate.
Fuioru’ fermecat
Ce produse găsiţi: Nicoleta ne propune ca de Crăciun să dăruim cutii pictate alături de decoraţiuni pentru brad, „Aripile emoţiilor”, realizate manual din lut, ce se pot personaliza cu nume, iar pe spatele lor se poate scrie o urare venită din suflet, compusă de Nicoleta. Cutiile au 35cm, iar decoraţiunile sunt de 10/10cm.
De ce aş fi client: Am să vă povestesc cum mi-a atras atenţia Fuioru’ Fermecat. Pe un grup de facebook o doamnă povestea cum şi-a impresionat soţul (până la lacrimi) cu cel mai frumos cadou pe care l-a oferit vreodată. Era vorba de o cutie realizată manual în care erau 35 de inimioare (vârsta domnului) realizate manual din gips. Pe fiecare inimioară era un mesaj, un desen sau o dată reprezentativă (indicate de doamna) şi strofe rimate, „împletite” de Nicoleta în funcţie de informaţiile pe care le-a avut. Pe cutie era desenat arborele vieţii cu 35 de ramuri, aproape fiecare având câte un cuvânt caracteristic soţului (prietenie, sensibilitate, veselie, etc.). În partea dreaptă a cutiei era desenat un papirus, iar pe acesta erau scrise cuvintele pe care soţul le are tatuate: „Cel mai mare dar pe care Dumnezeu mi l-a oferit este Familia”. Şi cum să nu plângi când primeşti un asemenea dar?! Cum să nu te bucuri că există oameni talentaţi care, la rândul lor, fac fericiţi alţi oameni prin talentul lor?!
Preţuri: O cutie pictată este 150 lei, iar o decoraţiune 20 de lei.
Contact: Fuioru’ Fermecat.
Marie Antoinette – savon et bonheur
Ce produse găsiţi: Roxana realizează cosmetice naturale. Foloseşte materii prime cu certificare ECOcert. Nu foloseşte conservanţi care nu sunt naturali. Conservă cu vitamina E sau cu extract din sâmburi de grapefruit. Deşi are multe comenzi, prepară cremele doar la comandă pentru că, fiind vorba de o variatete mare de produse, nu îşi poate asuma pregătirea unei cantităţi mari cu care să rămână 1-2 săptămâni pe stoc înainte de a fi predate.
De ce aş fi client: De o bucată bună de vreme mă interesează cosmeticele naturale, fără parabeni, SLS sau alte ingrediente „minunate”. Pe Roxana am descoperit-o întâmplător şi îmi propun să îi testez produsele. Cremele din magazinul ei online m-au cucerit :). Crema Silky Roses sună delicios. Conţine ulei din petale de trandafir, ulei de aloe vera, unt de shea, ulei de jojoba, emulsifiant vegetal, proteină din mătase, coenzima Q10, apă florală de trandafir şi pudră de cocos. Am găsit chiar şi o cremă pentru bebeluşi, ideală pentru pielea uscată, sensibilă, pentru eczeme, iritaţii de scutec sau piele cu dermatită atopică. Crema este raw, adică nu s-a folosit focul la realizarea ei pentru topirea uleiurilor. Astfel, uleiurile şi unturile folosite îşi păstreză proprietăţile vindecătoare şi regeneratoare. Toate ingredientele folosite la realizarea cremei au certificare bio, obţinută la nivel european: unt de shea, ulei din sâmburi de struguri, ulei de cocos, ulei de gălbenele, ulei de migdale, ulei de avocado, ulei de măsline, extract uleios de muşeţel, ulei de cătină şi vitamina E.
Roxana este pasionată de ani buni de săpunuri naturale, uleiuri, esenţe şi seruri. În urmă cu 4 ani a început să facă amestecuri pentru ea, iar acum 3 ani a început să aibă clienţi. În tot acest timp a experiementat multe şi, cum spune chiar ea, a aruncat multe materiale până a găsit reţetele perfecte.
Preţuri: Le găsiţi pe toate în magazinul ei online. De exemplu, crema Silky Roses în recipient de 35ml este 22 lei, iar crema pentru bebeluşi costă 17 lei (50ml).
Contact: Marie Antoinette (facebook).
Căsuţa cu vise de copil
Ce produse găsiţi: Decoraţiuni de Crăciun şi nu numai.
De ce aş fi client: Iulia mi-a lăsat impresia că este o femeie sigură pe ea şi pe ceea ce creează. Mi-a povestit că de când se ştie a reuşit să creeze ceva frumos din nimic, dar a început să dea frâu liber imaginaţiei de când este mămică. Prin minunăţiile pe care le face îşi retrăieşte visul din copilărie, acela de a crea, şi umple sufletul altor copii cu bucurie. Iulia spune că poate crea orice. Are nevoie doar de provocări. Eu m-am îndrăgostit de cutia cu decoraţiuni pentru cei mici.
Preţuri: Cutia cu decoraţiuni este între 80 şi 120 de lei. Mi-a plăcut faptul că Iulia este foarte flexibilă în privinţa preţurilor. Poate crea o cutie pentru decoraţiuni în funcţie de bugetul fiecărui client.
Contact: Căsuţa cu vise de copil.
Andreea Sandu
Ce produse găsiţi: Haine pictate, rochii de gală şi nu numai.
De ce aş fi client: Andreea trece din poveste în poveste şi vă explic de ce. Când o să-i vedeţi munca, nu veţi crede că a lucrat în bancă şi a schiţat rochii printre carduri şi credite. Într-o zi a decis să se dedice pasiunii ei şi să renunţe la job-ul din bancă. Nu a vrut să trăiască cu întrebarea „Ce ar fi fost dacă …?”. Astăzi ştie că a fost cea mai bună decizie. Apoi, fiecare lucru pe care îl pictează, îl croieşte are o poveste. Este povestea celor care le poartă. De exemplu, mai jos veţi vedea o rochiţă pe care este pictată o poveste de iubire pe care o cunosc şi eu. Tot de poveste sunt picturile de pe tricouri şi rochiile pentru prinţesele moderne. Andreei îi admir munca pentru că fiecare pliu trebuie să fie perfect şi fiecare atingere de pensulă trebuie să fie precisă. Culoarea pusă nu se mai poate şterge. Îi admir şi curajul pe care l-a avut să-şi urmeze visul.
Preţuri: Preţurile sunt în funcţie de articolul vestimentar şi de complexitatea modelului.
Contact: Andreea Sandu.
Desaga cu bunătăţi
Ce produse găsiţi: Produse artizanale din ingrediente naturale: miere şi produse apicole, ulei presat la rece din floarea soarelui, măsline, oţet natural, ciuperci, produse vegetale „de post” (falafel, prăjitură negresă, sărmaluţe), siropuri, dulceţuri, gemuri, tincturi, săpunuri, alte produse cosmetice şi multe altele. Unele dintre ele sunt făcute în cadrul mai multor mănăstiri din ţară, iar altele sunt făcute de oameni de la sate.
De ce aş fi client: Pentru simplul motiv ca sunt mereu în căutare de produse naturale aş alege să le fiu client. „Desaga cu bunătăţi” propune lactate de casă făcute din laptele de vaci rasa Hohlstein, crescute la peste 1300m altitudine şi hrănite natural; mezeluri de porc Mangaliţa crescuţi liberi pe dealuri, cu o carne gustoasă, aromată datorită rasei din care fac parte (Mangaliţa), dar şi a hranei naturale pe care aceştia o primesc; siropuri naturale făcute din flori ce cresc în păduri sau în zone de munte, unde calitatea aerului are un rol important în parfumul şi calitatea siropului rezultat. Toate produsele le puteţi găsi pe site-ul Desaga cu bunătăţi.ro. Singurul dezavantaj este că livrarea produselor se face în Timişoara şi, ocazional, în Arad, însă sper să existe o extindere la nivel naţional în viitorul apropiat.
Preţuri: Preţuri pentru toate buzunarele.
Contact: Desaga cu bunătăţi.
Sper ca ideile din cele 3 articole să vă fie de folos şi îmi doresc să le salvaţi şi pentru alte ocazii, nu numai pentru Crăciun. Dacă aţi ratat primele două articole, le găsiţi mai jos.
Cadouri handmade de Crăciun sau cum să dăruieşti o bucată de suflet (I)
Cadouri handmade de Crăciun sau cum să dăruieşti o bucată de suflet (II)
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.