Pentru aceasta cina delicioasa m-am inspirat din reteta Cosminei, o mamica draga mie. Va recomand cu drag blogul ei: Aventura de a fi mama. Are retete numai bune de testat pe pitici pofticiosi (si mofturosi) :).
Ingrediente:
- 3 linguri de faina de mei sau mei decorticat
- 200 ml lapte (eu folosesc lapte de capra sau lapte vegetal)
- 2 linguri de branza proaspata de vaci sau ricotta
- 2 mere
- 2 curmale proaspete sau uscate (optional)
- 1/2 lingurita de vanilie
- scortisoara
Mod de preparare:
- Faina de mei/meiul decorticat l-am fiert in lapte cu 1/2 lingurita de vanilie. Am lasat apoi meiul sa se racoreasca, dar am amestecat din cand in cand incat sa evit sa se faca pojghita deasupra. Puteti pune si o folie deasupra compozitiei.
- Am dat pe razatoare doua mere mici. Le-am amestecat cu scortisoara si branza proaspata. Eu nu folosesc indulcitor pentru ca merele dau suficienta dulceata :).
- Merele le-am amestecat cu meiul. Am uns un vas termorezistent cu unt şi l-am tapetat cu pesmet, am turnat compozitia si am dat-o la cuptor (in cuptorul preincalzit la 180 de grade) timp de aprox. 20-30 minute (pana se rumeneste deasupra).
Mi-au iesit doua portii. Planuiam sa mananc eu una, insa fetita mea a devorat si jumatate din a doua :).
Alte retete cu mei:
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Îmi poți spune te rog ce vanilie folosești? Mulțumesc!
Folosesc seminte de la vanilie pastai. Cumpar direct semintele dintr-un magazin bio
Buna, se poate face si cu faina de ovaz sau faina de hrisca?
Poti incerca si ne spui si noua ce iese ?
Buna! Am incercat si eu si a iesit amar 🙁
De ce oare?
Ciudat! Ai tinut meiul la hidratat? L-ai fiert suficient?
Curmalele cum au fost folosite?
Ideal este sa le hidratezi si sa le mixezi pana obtii o pasta.
Faina mea de mei are un gust mega amar. Asa e și a ta??,Urmăresc cu drag rețetele 🙂
Să ştii că nu mi s-a părut foarte amară. Eu râşneam boabele de mei, nu o cumpăram din magazin. Bine, a trecut destul de multă vreme de când nu mai fac budinca cu făină de mei, ci cu mei decorticat.
Am înlocuit cu fulgi de mei. Era mult prea Amara. Posibil sa fi fost oxidata?..se poate înlocui cu faina de secara?
Sa știi ca a fost un succes!!! A mâncat atunci o porție jumate și a doua zi tot atât.
Multe din rețetele tale ii plac. Mulțumesc, Flavia. Filip fericit:)
Poți încerca cu mei decorticat daca crezi ca il poate gestiona.
Salut. Am facut aseara. Nu am pus vanilie si scortisoara pentru ca era meiul aliment nou. A iesit foarte buna si fara ele.
Retetele de la tine m-au ajutat foarte mult. Maria Valentina acum 1 luna nu a mai vrut sa manance ce ii gateam ( fiert si pasirat – a refuzat pana pe la 1 an si 1 luna sa manance daca simtea bucatele).
Am inceput sa mananc impreuna cu ea ceea ce gateam folosind retetele de la tine. Amandoua suntem incantate. .
Multumesc Flavia!
Ce mă bucur că a avut succes, că v-a plăcut! Îți mulțumesc pentru feedback!
Am invatat foarte mult din ceea ce ai postat. Sunt genul de persoană care întreabă „de ce asa si nu asa”. Nu a fost nevoie sa mai caut informatie.
Nu aș fi avut timp sa ma documentez asa de mult. M-am bucurat mult cand te-am gasit. Plangeam de 5 zile ca nu mai stiam ce sa ii dau sa mance. Refuza aproape tot ce pregateam pentru masa de pranz sau manca f f putin.
Am trimis prietenelor cu bebelusi si altor persoane link-ul sa se poata inspira din ceea ce ai adunat aici.
Multumesc😊
Mă bucur tare mult că am putut fi de ajutor! Îți mulțumesc pentru aprecieri și pentru cuvintele frumoase!
Buna! Ricotta de la ce varsta se poate da?
Salut!
Din punctul meu de vedere, se poate da din primele luni de diversificare avand in vedere ca este o branza moale, cu continut redus de sare.
Nu stiu daca mi-a iesit corect, cam moale
Nu știu de ce. Poate ai pus prea mult lichid când ai fiert meiul?