În această perioadă, foarte aglomerată pentru noi, încerc să fac reţete simple, cu ingredientele pe care le am la îndemână. Important este să fie preparate sănătoase, gustoase, rapide şi să ne ţină la aceeaşi masă timp de 2 zile. Aveam intenţia să fac o budincă de paste, dar mâncasem spaghete în urmă cu câteva zile aşa că mi-am zis: „Dacă aş folosi bulgur în loc de paste?”. Şi budinca a fost cu bulgur şi a bifat criteriile de care vă spuneam mai sus.

 

Ingrediente: 

  • 5 linguri cu vârf de bulgur (fiert)
  • 250g ricotta
  • 50g stafide
  • 30g merişoare
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 100ml lapte
  • 50-70ml smântână lichidă
  • 2 linguriţe pudră de roşcove
  • 2 ouă
  • unt şi pesmet pentru tapetarea tăvii

 

Mod de preparare: 

  1. Bulgurul l-am spălat bine şi l-am fiert până bobul a devenit moale. L-am lăsat să se răcească.
  2. Stafidele şi merişoarele le-am pus cu laptele (vegetal am folosit eu) într-un blender şi le-am mixat până am obţinut o pastă. Nu trebuie să fie neapărat omogenă.
  3. Într-un bol am amestecat ricotta cu pasta de fructe uscate, smântâna lichidă, ouăle, scorţişoara şi pudra de roşcove. În amestecul obţinut am încorporat bulgurul.
  4. Am uns cu unt o tavă termorezistentă din ceramică şi am tapetat-o cu pesmet. Am turnat compoziţia şi am dat-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 40 de minute. Timpul de coacere depinde şi de grosimea stratului de budincă.

Am dus budinca la nişte prieteni. Au testat-o 2 mame şi 2 fetiţe de 2 ani. A trecut testul cu brio! 😉

 

Alte budinci care v-ar putea inspira:

Budincă de mălai cu lămâie

Budincă de couscous în două culori

Budincă de orez cu migdale

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *