Budinca de bulgur cu legume

 

Ingrediente: 

  • 3 linguri de bulgur (fiert)
  • 5 bucheţele mici de broccoli
  • 1 morcov
  • 4 cuburi de spanac congelat
  • 1 bucăţică mică de praz
  • vreo 5 măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă de pătrunjel verde
  • 1 linguriţă de oregano
  • 1 linguriţă de busuioc
  • 1/2 linguriţă de turmeric
  • unt şi pesmet pentru tapetarea tăvii

 

Mod de preparare: 

  1. Bucheţelele de broccoli şi morcovul le-am pre-gătit 10 minute la abur pentru că necesită un timp mai îndelungat de preparare termică decât celelalte ingrediente.
  2. Bulgurul l-am amestecat bine cu condimentele. Peste el am adăugat broccoli, morcovul, spanacul (decongelat), prazul şi măslinele (eu am folosit măsline verzi). Legumele le-am tăiat în bucăţi potrivite.
  3. Am zdrobit căţelul de usturoi şi l-am bătut cu ouăle. Ouăle bătute le-am amestecat bine cu bulgurul.
  4. Am tapetat un vas termorezistent cu unt şi pesmet. Am turnat compoziţia şi am dat-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30 de minute.

Mie îmi place mult bulgurul! Nu m-a dezamăgit nici de această dată :).

 

 

Alte reţete asemănătoare:

 

Budincă de bulgur

Bulgur cu cremă de afine

Couscous cu legume

 

 

Dacă găsiţi pe blog reţete/articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *