Ingrediente:
- 3 linguri de bulgur (fiert)
- 5 bucheţele mici de broccoli
- 1 morcov
- 4 cuburi de spanac congelat
- 1 bucăţică mică de praz
- vreo 5 măsline
- 1 căţel de usturoi
- 2 ouă
- 1 linguriţă de pătrunjel verde
- 1 linguriţă de oregano
- 1 linguriţă de busuioc
- 1/2 linguriţă de turmeric
- unt şi pesmet pentru tapetarea tăvii
Mod de preparare:
- Bucheţelele de broccoli şi morcovul le-am pre-gătit 10 minute la abur pentru că necesită un timp mai îndelungat de preparare termică decât celelalte ingrediente.
- Bulgurul l-am amestecat bine cu condimentele. Peste el am adăugat broccoli, morcovul, spanacul (decongelat), prazul şi măslinele (eu am folosit măsline verzi). Legumele le-am tăiat în bucăţi potrivite.
- Am zdrobit căţelul de usturoi şi l-am bătut cu ouăle. Ouăle bătute le-am amestecat bine cu bulgurul.
- Am tapetat un vas termorezistent cu unt şi pesmet. Am turnat compoziţia şi am dat-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30 de minute.
Mie îmi place mult bulgurul! Nu m-a dezamăgit nici de această dată :).
Alte reţete asemănătoare:
Dacă găsiţi pe blog reţete/articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.