La noi în casă, budincile sunt foarte apreciate la micul dejun. Sunt versatile, nu necesită prea mult timp de petrecut în bucătărie şi, de obicei, fac o cantitate suficientă care să ne ajungă pentru două dimineţi. Cea mai mare trecere o au budincile cu mei, iar preparatele cu fulgi de ovăz ocupă locul doi în clasament fie că sunt terciuribiscuiţi, brioşe sau checuri. De această dată, am inclus fulgii de ovăz într-o budincă. De fapt, ideea acestei reţete a pornit de la budinca cu banane pe care am început să o fac acum mai bine de 3 ani.

Din câte am observat, în ultimele luni, fetiţei mele nu-i prea plac bucăţile de fructe adăugate în budinci, checuri sau brioşe. Această reţetă a fost şi un test în acest sens, să văd dacă nu i-au plăcut preparatele anterioare ori dacă bucăţile de fructe sunt problema. Din acest motiv, să mă asigur că budinca nu va fi un eşec total, am pus bucăţi de cireşe doar pe deasupra. Se pare că nu se împacă cu bucăţile de fructe în preparate, pentru că a preferat să scoată cireşele. Până la urmă, nu-i o mare pierdere, pentru că prefer să mănânce fructele proaspete, aşa cum, de altfel, le preferă.

Budinca aceasta am copt-o în forme diferite, inclusiv în forme de mini tarte. Să ştiţi că poate fi şi un altfel de blat pentru tarte. Adăugaţi fructe proaspete deasupra şi obţineţi nişte tarte simple, delicioase, hrănitoare, suficient de dulci, fără zahăr adăugat. Găsiţi, mai jos, ingredientele şi modul de preparare.

 

Ingrediente: 

Pentru 3-4 porţii

 

  • 3 banane (400g piure)
  • 150 ml lapte vegetal
  • 2 ouă
  • 1 lingură seminţe de chia (10-12g)
  • 8-9 linguri fulgi de ovăz moi (80g)
  • 2 linguri făină de migdale (20g)
  • scorţişoară
  • 10-15 cireşe
  • unt şi pesmet (pentru forme)

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Într-un bol încăpător, am amestecat toate ingredientele: piureul de banane, laptele vegetal, ouăle, seminţele de chia, fulgii de ovăz, făina de migdale şi scorţişoara. Scorţişoară am adăugat după gust, cam o jumătate de linguriţă.

 

Pasul 2

Am lăsat amestecul la frigider, timp de aproximativ 20-30 de minute, cât să se înmoaie puţin fulgii de ovăz şi să se umfle seminţele de chia.

 

Pasul 3

Am uns formele cu unt şi le-am tapetat cu pesmet pe cele din ceramică (7 x 9 cm). Cele de mini tarte (∅ 11 cm) sunt din silicon şi nu necesită să fie tapetate cu pesmet. Am turnat compoziţia în forme şi unele budinci le-am ornat cu jumătăţi de cireşe.

Am copt budincile la 180° Celsius, timp de aproximativ 25-30 minute, în funcţie de formă. Dacă le coaceţi în forme înalte (de +5 cm), înainte să le scoateţi din cuptor, verificaţi dacă sunt coapte. Este suficient să le apăsaţi uşor cu degetul. Textura ar trebui să fie fermă (nu tare). După ce se răcesc, se mai întăresc.

 

Sper ca (şi) această reţetă să fie pe placul vostru. 🙂

Poftă bună!

 

 

Alte reţete de budinci: 

 

 

Alte reţete cu fulgi de ovăz:

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *