Eu sunt o mare fană a bruschetelor. Inevitabil îmi revărs preferinţele (alea sănătoase) asupra copilului, dar copilul nu se dă în vânt după roşii. Ce bruschete-s alea fără roşii?! La mofturi noi, reţete noi :).
Ingrediente (pentru un mic dejun bebeluşesc):
- 2 felii de pâine (eu folosesc toast integral)
- o mozzarella mică (aprox. 100g)
- 1-2 linguri de pastă de tomate (sau suc de roşii)
- castravete (opţional)
- busuioc
Mod de preparare:
- Am uns feliile de pâine cu pastă de tomate. Eu folosesc o pastă de tomate din comerţ, bio, care are un gust minunat şi o etichetă baby friendly. Dacă o aveţi făcută în casă, atunci e şi mai bine.
- Preîncălzesc cuptorul la 200 de grade Celsius şi pun feliile să se rumenească uşor, pentru aproximativ 5-7 minute.
- Scot feliile de pâine din cuptor, le las să se răcorescă (nu să se răcească) şi adaug peste ele mozzarella tăiată în felii subţiri. Parţial se va topi.
- Deasupra puteţi adăuga castravete ras (aşa le-am făcut prima dată) şi busuioc uscat. Şi măslinele ar merge ca topping :).
Poftă bună!
Dacă găsiţi pe blog reţete/articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.