Vă provoc la un mic exercițiu de imaginație. Gândiți-vă la un biscuite care ascunde toată savoarea unei bucăți de brownie ciocolatoase, moale în interior și ușor crocant în exterior. Dacă iubiți ciocolata, atunci nu aveți cum să nu iubiți acești biscuiți.

Vă dau câteva detalii legate de ingrediente, apoi trecem la modul de preparare și la câteva fotografii care ar trebui să vă ajute să vă decideți dacă îi dați acestei rețete o șansă:

  • Alegeți o ciocolată de calitate, nu foarte dulce. Eu am optat pentru o ciocolată cu 52% cacao.
  • Untul să fie nesărat, de 82% grăsime.
  • Ouăle să fie la temperatura camerei. Scoateți-le din frigider cu vreo oră înainte de a le găti.
  • Vă recomand să folosiți zahăr brun. Va da o savoare aparte biscuiților. Eu am folosit o cantitate mai mică de zahăr decât veți găsi în majoritatea rețetelor de brownie cookies.
  • Sfatul meu ar fi să nu omiteți extractul de vanilie. Vanilia face casă bună cu ciocolata.
  • Sarea de mare din compoziție, dar și presărată pe biscuiți joacă un rol important. Amplifică gustul dulce și creează un gust dulce-sărat aparte.
  • Opțional, pentru un plus de decandență, adăugați bucăți de ciocolată în aluat.

Acestea fiind precizate, să trecem la cantitățile folosite și la modul de preparare al acestor biscuiți delicioși.

Ingrediente:

Pentru 16 biscuiți

  • 125g ciocolată
  • 55g unt
  • 2 ouă mari
  • 75g zahăr brun
  • 20g pudră de cacao
  • 100g făină
  • 1 lgță praf de copt
  • 1 lgță extract de vanilie
  • sare de mare

Mod de preparare:

Pasul 1

În bolul mixerului planetar, am bătut ouăle spumă împreună cu zahărul, un praf de sare (fină) și vanilia.

Pasul 2

Între timp, am topit ciocolata cu untul la bain-marie. Este important ca ciocolata să nu intre în contact direct cu sursa de căldură, deci să nu puneţi bucăţile în oală şi să le topiţi pe foc. Le aşezaţi într-un vas termorezistent pe care îl puneţi deasupra unei oale cu apă caldă, la foc mic, fără ca acesta să ajungă în apă, şi lăsaţi ciocolata și untul să se topească lent.

Pasul 3

După ce s-au topit, am adăugat ciocolata și untul peste compoziția de la pasul 1 și le-am omogenizat la viteză mică. Am adăugat ingredientele uscate, amestecate în prealabil. Am lăsat mixerul să-și facă treaba cât s-au omogenizat ingredientele, fără să insist prea mult.

Cum spuneam mai sus, pentru un plus de decandență, puteți adăuga bucăți de ciocolată în aluat.

Pasul 4

Compoziția am dat-o la frigider timp de aproximativ o jumătate de oră, să se întărească și să fie mai ușor de pus în tavă.

Pasul 5

Cu ajutorul unei lingurițe (dacă o treceți sub jet de apă s-ar putea să vă fie mai ușor de pus compoziția în tavă) am modelat biscuiții. I-am așezat într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt. Biscuiții nu trebuie să aibă o formă perfect rotundă.

Pentru fiecare biscuite am folosit o linguriță (cu vârf) de aluat. Aluatul așezat în tavă l-am aplatizat ușor cât să obțin o formă rotundă, înaltă de aproximativ un centimentru. Am lăsat distanță între biscuiți pentru că își măresc volumul la copt.

Pasul 6

Am setat cuptorul la 180° Celsius., setat să difuzeze căldură sus-jos. Tava am așezat-o pe treapta din mijloc a cuptorului, în cuptorul încins. Biscuiții i-am copt timp de aproximativ 9-10 minute. Dacă îi preferați mai crocanți, puteți mări timpul de coacere cu vreo 3-4 minute.

Când am scos biscuiții din cuptor, am presărat puțină sare de mare grunjoasă deasupra. I-am transferat pe un grătar unde i-am lăsat să se răcească.

Este o rețetă rapidă, ciocolatoasă, un fel de comfort food pentru zilele mohorâte. A se consuma fără regrete! 🙂

Dați-mi de veste dacă încercați acești brownie cookies!


Alte rețete cu ciocolată: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

10 Comments on Brownie cookies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *