Mâna sus cui îi place turta dulce! Ei bine, dacă vă plac aromele din turta dulce, atunci cu siguranță aceste brioșe vor fi pe placul vostru. Nu degeaba se numesc brioșe turtă dulce. 🙂

Rețeta nu este deloc complicată și o puteți realiza împreună cu cei mici, în cazul în care sunt pasionați de bucătărit. Din cantitățile de mai jos, nouă ne-au ieșit (nouă pentru că am avut ajutor de nădejde, pe Antonia) 15 bucăți mici. Cu această ocazie, am inaugurat niște forme de brioșe pe care le-am cumpărat de curând. Brioșele nu au ieșit foarte aspectuoase, dar vă asigur că gustul și textura sunt ceea ce trebuie, aromate și pufoase.

 

Ingrediente: 

Pentru 15 bucăți (mici)

  • 180g făină
  • 1 lgță praf de copt
  • 1 lgță esență de portocală
  • 1 lgță scorțișoară
  • un vârf de linguriță cuișoare
  • un vârf de linguriță nucșoară
  • un praf de sare
  • 2 ouă mici
  • 4 lg ulei
  • 70g miere
  • 1 banană medie
  • 20 ml lapte
  • vanilie

 

Mod de preparare:

 

Pasul 1

În bolul mixerului, am amestecat ouăle, uleiul (de floarea soarelui am folosit eu), mierea, piureul de la o banană, vanilia și laptele. Aș vrea să precizez că mierea preparată termic nu devine toxică, ci își pierde din proprietăți.

 

Pasul 2

Separat, am amestecat ingredientele uscate, făina, praful de copt, esența de portocală, praful de sare, scorțișoara, cuișoarele și nucșoara. Esența de portocală pe care am folosit-o se găsește în comerț sub formă de pudră. Practic, este coajă de portocală uscată și măcinată. 

 

Pasul 3

Ingredientele uscate le-am încorporat, cu ajutorul unui tel, în compoziția de la pasul 1. Când aluatul a fost omogen, l-am transferat în formele pentru brioșe. Eu am folosit niște forme pentru brioșe mici, din silicon. Pentru fiecare brioșă am pus aproximativ 2 linguri de aluat. Pentru a fi sigură că brioșele nu se prind, le-am uns cu puțin ulei. În general, nu îmi place să folosesc hârtie pentru brioșe, pentru că este mai dificil de desprins și brioșele riscă să se rupă. 

 

Pasul 4

Am încins cuptorul la 180° Celsius și am dat brioșele la copt timp de aproximativ 20 de minute. Dacă folosiți forme mai mari, atunci vă recomand să le lăsați puțin mai mult la copt. Cel mai bine ar fi să le supuneți testului scobitorii, să fiți siguri că s-au copt. Dacă le înțepați cu scobitoarea și aceasta iese curată, atunci brioșele sunt coapte. 

 

Brioșele mele au ieșit aromate și pufoase. Să nu mai zic că toată casa era învăluită în arome de sărbătoare. Toate condimentele folosite mă duc, inevitabil, cu gândul la Crăciun. 

 

 

Alte rețete de sărbătoare: 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *