Ingrediente:
- 180g mascarpone
- 1 ou
- 2 linguri rase de zahăr nerafinat de cocos
- 50g făină de migdale
- 70g făină integrală
- 50ml lapte de cocos
- aprox. 130g de vişine
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă de vanilie (pudră)
Mod de preparare:
- Am mixat mascarponele (rece, din frigider) cu oul până am obţinut o cremă fină. Am adăugat laptele de cocos.
- Separat, am amestecat ingredientele uscate: zahărul, făina de migdale, făina integrală, praful de copt şi vanilia. Le-am încorporat în crema de mascarpone.
- Am adăugat vişinele în compoziţie. Eu am folosit vişine congelate pe care le-am lăsat la dezgheţat şi le-am scurs bine de apă.
- Am pus aluatul în forme mici de brioşe. Le-am pus la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute. Dacă trec testul scobitorii, sunt gata.
Au fost foarte bune! Pufoase, aromate şi uşor acrişoare.
Alte reţete de brioşe dulci:
Brioşe cu portocale şi pudră de roşcove
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Buna!cu ce pot inlocui faina de migdale?zaharul de cocos poate fi inocuit cu sirop de artar?
Bună,
În loc de făină de migdale poţi pune făină integrală. Da, poţi înlocui zahărul de cocos cu sirop de arţar.
Au iesit niste briose delicioase. Fetita mea le adora. Multumesc mult pentru reteta, Flavia!
Tare mă bucur, Luciana! Să-i fie de bine micuţei.
Bună.Aluatul asa trebuie sa fie gumat?parca e crud înăuntru…..nu a iesit un aluat care curge ci luat cu lingura .nu stiu daca am gresit undeva…
Brioşele au ieşit gumoase? Având mascarpone în compoziţie, textura nu iese foarte uscată.
Buna! Pot folosi doar galbenusul de la ou? Mai ies cum trebuie?
Salut!
Nu am incercat, asa ca nu te pot sfatui in acest sens.
Mi-nu-na-te 💗
Să vă fie de bine! 🙂