După ce am descoperit tortul cu morcovi, mi-am spus că poate morcovii ar fi potriviţi şi în nişte brioşe altfel. Cred că este mai inspirat să le spun mini prăjituri, pentru că textura lor nu seamănă deloc cu cea a brioşelor. Pe de altă parte, sunt gustoase şi săţioase, perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare consistentă. Brioşele nu conţin zahăr, ouă, făină şi nici agenţi de creştere, iar fulgii de ovăz pe care îi conţin au multe beneficii pentru sănătate. Conţin fibre solubile, vitamina B1, fosfor, magneziu, fier şi zinc. Aşadar, puteţi să încercaţi reţeta cu încredere. 🙂

Ingrediente:

 

  • 2 mere medii (300g răzălite)
  • 2 morcovi medii (150g răzăliţi)
  • 150g fulgi de ovăz
  • 250ml lapte vegetal (cocos cu orez am folosit eu)
  • 2 banane medii (200g fără coajă)
  • 1-2 linguriţe scorţişoară
  • 1 linguriţă unt de cocos
  • 5 curmale

 

Mod de preparare: 

 

  1. Curmalele le-am pus la hidratat în lapte vegetal. Le puteţi hidrata şi în apă. Timpul de hidratare variază în funcţie de curmalele pe care le aveţi. Dacă aveţi curmale moi, 1-2 ore sunt suficiente. Dacă aveţi curmale uscate, vă recomand să le hidrataţi mai mult de 3 ore.
  2. Merele le-am spălat, le-am curăţat de coajă şi le-am răzălit pe răzătoarea mare. La fel am procedat şi cu morcovii, dar pe aceştia i-am răzălit pe răzătoarea mică.
  3. Merele şi morcovii răzăliţi i-am amestecat cu fulgii de ovăz, laptele vegetal, scorţişoara şi untul de cocos. Am lăsat compoziţia să stea timp de 2-3 ore cât să se înmoaie fulgii de ovăz.
  4. După ce fulgii de ovăz au căpătat o textură mai moale, am mixat într-un blender bananele şi curmalele cu 2-3 linguri de lapte vegetal. Bananele ajută la legarea compoziţiei atunci când nu vreţi să folosiţi ouă în preparate.
  5. Am amestecat bine toate ingredientele. Am folosit o tavă pentru brioşe. În fiecare formă am pus hârtie de copt pentru brioşe. Le-am umplut pe fiecare cu compoziţia obţinută. Am dat brioşele în cuptorul preîncălzit la 180° Celsius timp de 40-45 de minute.

Pentru noi au constituit un mic dejun excelent, chiar şi cu zâmbete. 🙂

 

 

 

 

 

 

Alte reţete potrivite pentru micul dejun:
Brioşe cu banane şi migdale (fără zahăr)
Brioşe cu fulgi de ovăz (fără făină şi fără zahăr)
Mini checuri cu fructe de pădure şi fulgi de ovăz (fără zahăr)
Budincă de mei cu măr şi dovleac (fără zahăr)
Budincă de couscous cu sfeclă şi migdale (fără zahăr)

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

28 Comments on Brioşe cu fulgi de ovăz, măr şi morcov (fără ou şi fără zahăr)

  1. Curmalele cu ce le pot înlocui, te rog? Și trebuie neapărat lapte vegetal? Mulțumesc și o zi frumoasa.

    • La 180 de grade. Nu am vazut ca am omis sa scriu gradele. Multumesc! 🙂
      Caldura a fost setata atat sus, cat si jos.

  2. Bună!Sunt delicioase brioșele 🙂
    Cate zile a-și putea oferi din aceste brioșe bebelușului și cum a-și putea să le depozitez ?
    Mulțumesc !🙂🤗

    • Cred ca pe undeva, s-a strecurat o greseala in reteta, ca mi-au iesit aproape lichide pe interior… cred ca ati trecut gresit, cantitatea de fulgi de ovaz, acestia fiind singurul ingredient uscat, din reteta.

      • Nu prea cred, sinceră să fiu. Rețeta am repetat-o după aceleași instrucțiuni și mie mi-a ieșit. Poate că depinde și de fulgii de ovăz folosiți, de modalitatea de coacere, etc. Le-ai încercat înainte să le scoți din cuptor? Le-ai gustat calde sau reci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *