Am făcut papanași la cuptor și mi-a rămas niște brânză de vaci în frigider, așa că am dezbătut cu Antonia ce am putea face cu ea având în vedere că urma să plecăm în concediu și voiam să lăsăm frigiderul gol la plecare, însă fără a face risipă. Bineînțeles, ea și-a dorit să facem ceva dulce, ceva de luat cu noi pe drum. Așa am ajuns la aceste brioșe cu brânză de vaci și ciocolată.
Ne-au ieșit 12 brioșe delicioase, pufoase și dulci fix atât cât trebuie (din punctul nostru de vedere), numai pune de luat cu noi în călătorie. Mai jos, găsiți ingredientele pe care le-am folosit și modul de preparare.
Ingrediente:
- 160g brânză de vaci (cu minim 25% conținut de grăsime în substanța uscată)
- 80g smântână
- 80g unt (topit)
- 2 ouă
- 200g făină
- 80g zahăr
- 90 ml lapte
- 1 lgță praf de copt
- coajă de lămâie
- esență de vanilie
- un praf de sare
- aprox. 50g ciocolată
Mod de preparare:
Pasul 1
Pentru a-mi ușura munca, în blender, am mixat ouăle cu brânza de vaci, smântâna și laptele.
Pasul 2
În amestecul de mai sus, am adăugat un praf de sare, zahărul, coaja de lămâie (folosiți lămâi a căror coajă nu este tratată), esență de vanilie și untul topit și răcit.
Pasul 3
Cu ajutorul unui tel, am încorporat făina amestecată cu praful de copt. Apoi, am adăugat și ciocolata mărunțită. Eu am folosit ciocolată neagră.
În 3 pași simpli, aluatul meu pentru brioșe a fost gata.
Pasul 4
Am încins cuptorul la 180° C, fără ventilație. Compoziția pentru brioșe am repartizat-o în tavă, în care, în prealabil, am pus hârtie de copt pentru brioșe. În fiecare formă, am pus aproximativ 2-3 linguri de compoziție. Am dat tava la cuptor, pe treapta din mijloc a acestuia și am copt brioșele timp de 40 de minute. În ultimele 4-5 minute de coacere, am dat drumul ventilației pentru ca brioșele mele să capete o culoare aurie și o crustă ușor crocantă.
Cum timpul de coacere poate fi diferit de la un coptor la altul, vă sfătuiesc să supuneți brioșele testului scobitorii înainte de a le scoate din cuptor.
Vă dau un mic sfat → Lăsați brioșele să se răcească (pe un grătar) înainte de a le da jos hârtia de copt. Dacă sunt încă calde, riscați ca hârtia să se dezlipească cu câte o bucată de brioșă.
Aceste brioșe sunt niște delicioșenii, pe cuvânt … De fapt, mai bine să nu mă credeți pe cuvânt, să le încercați și să-mi spuneți părerea voastră, dacă sunt pe gustul vostru. 🙂
Alte rețete cu brânză de vaci:
- Biluțe coapte cu brânză de vaci și stafide (la aifryer)
- Gofre cu brânză de vaci
- Mini brioșe cu afine și brânză de vaci (cu conținut redus de zahăr)
- Budincă de paste cu brânză de vaci şi stafide (fără zahăr)
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.