Înainte de sărbători mă gândeam să încerc noi variante de bomboane raw pentru că sunt aspectuoase, gustoase, uşor de făcut şi, nu în ultimul rând, sănătoase. Paştele a fost ocazia perfectă. Pentru aceste bomboane raw sursa de inspiraţie a fost Gust Verde. Cum nu copiez nici o reţetă oricât de interesantă mi s-ar părea, le-am adaptat după preferinţele mele.
Ingrediente:
- 100g nuci caju
- 80g nucă de cocos
- 30g curmale
- 85g miere (3 linguri generoase)
- 30g ulei de cocos (solid)
- sucul de la o lămâie
- coaja rasă de la o lămâie
- 1/2 linguriţă pudră de vanilie
Mod de preparare:
- Am hidratat nucile caju timp de aproximativ 2 ore.
- Curmalele le-am hidratat în jur de o oră în lapte vegetal.
- Când nucile şi-au mărit puţin volumul şi au devenit mai moi, le-am scurs bine de apă şi le-am pus într-un blender alături de celelalte ingrediente cu excepţia nucii de cocos.
- Amestecul obţinut l-am transferat într-un bol şi am adăugat nucă de cocos până am obţinut o compoziţie compactă, uşor modelabilă. Vă recomand să adăugaţi nuca de cocos treptat. Dacă aveţi fulgi foarte fini este posibil să aveţi nevoie de o cantitate mai mică.
- Mi-au ieşit aproximativ 15-20 de bomboane pe care le-am tăvălit prin nucă de cocos.
Sfat:
Ungeţi-vă mâinile cu ulei de cocos atunci când modelaţi bomboanele.
Păstraţi-le la frigider.
Alte reţete de bomboane raw:
Bomboane raw cu migdale şi pudră de roşcove
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram
Buna! Cu ce pot inlocui nucile caju? Nuca măcinată? Daca da aprox in ce cantitate? Multumesc .
Poţi încerca să pui aceeaşi cantitate de nucă măcinată.
Hidratarea se face in orice tip de apa?
In apa (potabila) sau lapte vegetal.
Buna Flavia!
Pot inlocui uleiul de cocos cu unt de arahide? Nu am ulei de cocos dar am un unt de arahide bio si super delicios si trebuie sa il folosesc ca altfel il mananc eu asa :)).
Multumesc?
Poți încerca să îl înlocuiești, dar gustul de unt de arahide va fi foarte pronunțat.
Multumim Flavia! Au iesit delicioase!
Nu am avut curmale si am inlocuit cu stafide, dar sunt exceptionale. Abia m-am putut opri din gustat…
Cu ele am deschis lista deserturilor raw si abia astept sa incerc si altceva.
Ce mă bucur că îţi plac! Foarte bine că ai reuşit să le adaptezi în funcţie de ingredientele pe care le-ai avut în casă. 🙂
Buna!
Chiar cautam o reteta cu cocos. Au iesit super delicioase 🙂
Am inlocuit caju cu nuca si curmalele cu prune uscate. N-a mai ramas nicio bomboana ☺️
Multumim mult pentru retetele minunate!
Ce fain ca le-ai adaptat dupa gusturile tale! Sa va fie de bine. 🙂
Bună Flavia ,pot să folosesc unt in loc de ulei de cocos ?
Poti incerca. Nu am facut niciodata astfel de bomboane cu unt de origine animala. Ca si textura sigur vor fi ok.