Sunt (aproape) sigură că vă va surprinde ingredientul principal al acestei rețete, fasolea roșie. Când am făcut acești biscuiți, nu am vrut ca Antonia să vadă ingredientele pe care le-am folosit (nu-i place deloc fasolea) și am chemat-o doar pentru degustare. Dacă din 11 biscuiți a rămas doar unul pe a doua zi (cu chiu, cu vai), ce ziceți, a avut succes rețetă? 🙂
Pe internet, am tot văzut variante de deserturi cu fasole roșie, așa că m-am apucat de făcut acești biscuiți fără să am prea multe așteptări. Au ieșit atât de gustoși, cu mult peste așteptările mele! Dați-le o șansă, că o merită din plin.
Ca și valori nutriționale, din calculele mele, un biscuite are cam 3g de proteine, cam tot atâtea de fibre și vreo 80 de calorii. În plus, acești biscuiți au conținut redus de zahăr. Este posibil ca unii dintre voi să-i preferați puțin mai dulci. În acest caz, puteți suplimenta cantitatea de miere (o puteți înlocui cu zahăr) și/sau puteți folosi o ciocolată mai dulce.
Multe dintre rețetele viitoare vor fi fără gluten, așa că, acolo unde este cazul, voi menționa (cu link-uri) produsele pe care le-am folosit în realizarea lor. Sper ca aceste detalii suplimentare să vă fie de folos!
Ingrediente:
Pentru 11 bucăți
- 120g fasole roșie (din conservă)
- 100g banană
- 40g miere
- 1 ou
- esență de vanilie
- 90g făină de ovăz fără gluten (eu am folosit-o pe aceasta)
- 20g pudră de cacao (aici aveți o variantă fără gluten)
- 1 lgță praf de copt (aici aveți o variantă fără gluten)
- aprox. 20g ciocolată neagră (picăturile de ciocolată, fără gluten, pe care le-am folosit eu le găsiți aici)
- un praf de sare
Mod de preparare
Pasul 1
Fasolea roșie (din conservă, bine scursă de apă) am mixat-o cu banana, mierea, oul, un praf de sare și esența de vanilie. Eu am folosit blenderul vertical.
Pasul 2
Separat, am amestecat ingredientele uscate: făina de ovăz, pudra de cacao și praful de copt. Cu ajutorul unui tel și apoi cu cel al unei spatule, le-am încorporat în amestecul lichid. Aluatul obținut l-am lăsat să se odihnească vreo 30 de minute la frigider (îi este suficient și un timp mai scurt).
Pasul 3
Aluatul acestor biscuiți este destul de moale, greu de modelat cu mâna. Nu am vrut să adaug mai multă făină, pentru că mi-am dorit să obțin niște biscuiți pufoși, moi. Așadar, pentru a modela biscuiții, m-am folosit de 2 lingurițe mari (de dimensiunea celor pentru copii) pe care le-am uns cu puțin ulei de măsline. Am încercat să le dau biscuiților o formă cât mai rotundă, direct pe hârtia de copt, și deasupra le-am așezat picături de ciocolată neagră pe care le-am împins ușor spre interiorul biscuiților cu ajutorul unei scobitori. Dacă îi preferați mai ciocolatoși, puteți adăuga bucăți de ciocolată și în compoziție.
Pasul 4
Biscuiții i-am copt la airfryer (eu îl am pe cel de la Breville, Halo Air XL, pe care l-ați tot văzut în rețetele mele). I-am modelat direct pe hârtia de copt, pe care am transferat-o apoi pe grătarul airfryer-ului. Am selectat funcția Bake (ultima), temperatura de 180° C și am copt biscuiții timp de 8 minute. I-am scos din vasul airfryer-ului imediat după coacere, cu tot cu hârtia de copt, i-am lăsat să se răcorească timp de vreo 2 minute, după care i-am transferat pe un grătar unde i-am lăsat să se răcească complet.
Sunt buni și călduți, dar reci sunt excelenți. Îi puteți păstra, la temperatura camerei, într-un vas cu capac ermetic.
Poftă bună!
Musai să-mi dați de veste dacă îi încercați, da? 🙂
Promoția de Black Friday este încă în curs pe site-ul celor de la Breville și airfryer-ul are un preț foarte bun. Aici găsiți oferta – https://bit.ly/4hNoZ5V.
Alte rețete dulci la airfryer:
- „Chiftele” cu mere la airfryer (apple fritters)
- Crumble individual cu zmeură, afine și nectarine
- Mini gogoși pufoase la airfryer
- Biluțe coapte cu brânză de vaci și stafide
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Mențiune → O parte dintre link-urile incluse în acest articol sunt link-uri de afiliere.