Biscuiții aceștia au reprezentat primul răsfăț dulce făcut în casă de când Antonia are boala celiacă. Practic, am adaptat câteva rețete mai vechi pe care le aveam pe blog. Antoniei i-au plăcut foarte mult (nu numai ei) și cu siguranță vom repeta rețeta cât de des posibil. La finalul rețetei, vă mai las câteva idei de biscuiți și fursecuri fără gluten.

Ingrediente: 

Pentru 15-16 biscuiți

  • 200g făină de migdale (eu am folosit-o pe aceasta)
  • 3 albușuri (115g)
  • 90g zahăr
  • 40g mix C – Patisserie de la Schar (o găsiți aici)
  • 2 lgțe esență de vanilie
  • 1/4 lgță sare

Mod de preparare: 

Pasul 1

Albușurile le-am bătut spumă cu praful de sare. Când spuma a început să se închege, am adăugat zahărul. Nu este nevoie ca spuma să fie foarte fermă.

Pasul 2

Peste spuma de albușuri, am adăugat esența de vanilie și restul ingredientelor uscate (amestecate în prealabil), făina de migdale și premixul de făini fără gluten (Mix C – Patisserie). Dacă vreți să înlocuiți premixul, puteți pune 20g amidon (de tapioca sau porumb) + 20g făină de migdale ori puteți încerca să înlocuiți întreaga cantitate cu făină de migdale. Dacă nu aveți nicio problemă cu glutenul, puteți înlocui premixul cu făină albă. Nu am testat aceste variante înlocuitoare, dar ar trebui să funcționeze fără să modifice în mod considerabil textura și gustul biscuiților. Compoziția finală trebuie să fie una bine închegată, dar nu permite modelarea biscuiților cu mâna.

Pasul 3

Biscuiții i-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aici aveți 2 opțiuni: biscuiții îi puteți modela cu poșul sau îi puteți așeza în tavă cu lingura. Eu am optat pentru varianta cea mai simplă, a doua. Pentru fiecare biscuite, am folosit o lingură de compoziție.

Pasul 4

Am copt biscuiții pe treapta din mijloc a cuptorului, la 180° Celsius, timp de 10-14 minute, cu ventilația pornită. Supravegheați biscuiții și lăsați-i la copt până se rumenesc ușor.

După ce i-am scos din cuptor, i-am lăsat să se răcorească puțin în tavă, iar apoi i-am transferat pe un grătar. Când sunt calzi, acești biscuiți sunt foarte moi, așa că vă sfătuiesc să îi transferați cu ajutorul unei palete de bucătărie.

Aștept să-mi spuneți dacă sunt pe gustul vostru, dar vă avertizez că pot da dependență. 🙂 Dacă nu se mănâncă în aceeași zi în care îi faceți, îi puteți păstra într-un recipient etanș, la temperatura camerei. Își vor schimba ușor textura (vor deveni mai chewy), dar vor rămâne la fel de gustoși.

Alte rețete de biscuiți fără gluten:


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.


Mențiune → O parte dintre link-urile incluse în acest articol sunt link-uri de afiliere. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *