Acești biscuiți îi fac destul de des. Sunt nutritivi, fără zahăr, gluten și lactoză, numai buni de servit la gustare și foarte ușor de făcut, cu o textură moale (Antonia le și spune biscuiți moi), ușor gumoasă. Antoniei îi plac mult (și nu numai ei) și, cum i-am mai menționat în cadrul meniurilor pe care le postez, mi-am spus că ar fi util să las rețeta și aici. Nu urmez de fiecare dată aceeași rețetă, pentru că, de cele mai multe ori, îi fac intuitiv, „după ochi”. 🙂

Ingrediente: 

Pentru 12-16 bucăți (în funcție de cât de mari îi preferați)

  • 1 banană bine coaptă (aprox. 140g)
  • 180g băutură vegetală de cocos cu orez
  • 30g miere (opțional)
  • 10g ulei de cocos
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • 30g semințe măcinate (2-3 lg)
  • 12g semințe de chia (1 lg)
  • 100g fulgi de ovăz mici (eu am folosit fulgi de ovăz fără gluten)
  • 15g făină de cocos (1 lg generoasă)
  • 20g stafide (opțional)

Mod de preparare: 

Pasul 1

Primele 6 ingrediente din listă, banana, băutura vegetală (o puteți folosi pe cea pe care o preferați – nouă ne place cea cu cocos și orez), mierea, uleiul de cocos, praful de sare și esența de vanilie, le-am mixat în blender. Mierea o puteți omite sau o puteți înlocui cu un alt îndulcitor natural (curmalele sunt un exemplu).

Pasul 2

Compoziția obținută am transferat-o într-un bol. Am adăugat restul ingredientelor: semințele măcinate, semințele de chia, fulgii de ovăz, făina de cocos și stafidele.

Eu folosesc un amestec de semințe măcinate (cumpărat din Anglia – nu l-am găsit în România), care conține semințe de in, de floarea soarelui, de dovleac, de chia și goji. Puteți să vă faceți propriul amestec de semințe. Le puteți măcina cu ajutorul unei râșnițe.

Pasul 3

Compoziția am lăsat-o să se odihnească aproximativ o oră, timp în care fulgii și semințele s-au hidratat (au absorbit din lichid și compoziția s-a îngroșat). Apoi, după acest timp, cu mâinile unse cu ulei de cocos, am modelat biscuiții. Am folosit cam 1 lingură de compoziție/biscuite.

Pasul 4

Am încins cuptorul la 190° C, setat să difuzeze căldură sus-jos, fără ventilație. Am copt biscuiții timp de 17-18 de minute.

Simpli, nutritivi și delicioși! 🙂

Dați-mi de veste dacă îi încercați!

Alte rețete cu ovăz: 

♥ Brioșe cu banane și ovăz (fără gluten)

♥ Pancakes cu fulgi de ovăz și ricotta

♥ Gofre cu fulgi de ovăz și sos de mango

♥ Mini banana bread cu fulgi de ovăz (fără zahăr adăugat)

♥ Gofre cu ovăz și ciocolată (fără zahăr adăugat)


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *