Este o reteta care o fac pentru noi (astia mai mari), dar e potrivita si pentru bebelusi de 8-9 luni in cazul in care inlocuiti merisoarele cu stafide, de exemplu, si nu adaugati miere.
Ingrediente:
- 160g fulgi de ovaz
- 2-3 banane medii bine coapte
- 50g merisoare (sau alte fructe uscate)
- 5 curmale hidratate
- un varf de cutit de scortisoara
- o lingura de ulei de nuca de cocos (sau de floarea soarelui – 70ml)
- 1-2 linguri de miere (optional, daca ii vreti mai dulci)
- esente (optional)
Mod de preparare:
- Blenduiesc bananele cu uleiul de cocos, o pastaie de vanilie, scortisoara si curmalele (le las cam 2-3 ore in apa). Daca nu aveti blender, folositi o furculita pt zdrobirea bananelor si taiati curmalele marunt.
- Piureul obtinut il amestec bine cu fulgii de ovaz.
- Incorporez in compozitie fructele uscate si o lingura de miere.
- Trec la modelarea biscuitilor. Iau cate o lingura din compozitia obtinuta si ii modelez in palme pana obtin o forma rotunda. Eu ii las mai grosuti pentru ca ne plac sa fie moi in interior. Ii puteti face subtiri daca va plac mai crocanti. Ii asez intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt.
- Dau biscuitii in cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de aproximativ 20 de minute.
Sursa de inspiratie: awfully-tasty.com
Vream sa te intreb ce cantitate de biscuiti si cat pot sa stea biscuiti? Multumesc
Sincera sa fiu nu mai stiu exact cati biscuiti mi-au iesit, dar cred ca vreo 12. E bine ca ai intrebat ca asa o sa imi aduc aminte sa mentionez cantitatea la finalul retetelor. Eu zic ca ii poti tine linistita 4-5 zile.
Au iesit foarte buni, multumim de reteta ❤️
Cu drag! Să vă fie de bine! 🙂