După ce reţeta de batoane raw vegane cu cireșe a avut mare succes, am trecut la reţeta următoare: batoane cu măr şi nuci, fără zahăr, coapte, aromate, numai bune de servit la gustare şi chiar şi la micul dejun.
Din cantităţile de mai jos, mi-au ieşit 6 batoane, un număr insuficient pentru cât de delicioase au fost. Norocul meu este că am apucat să mănânc unul înainte să facă a mea copilă inventarul. Voia să fie sigură că sunt prăjiturele, aşa le-a numit, suficiente ca să le împartă cu colegii de la grădiniţă.
De această dată, batoanele le-am copt. Astfel, se încheagă mai bine decât cele raw. Adevărul este că pe căldurile astea preparatele raw sunt ideale de pregătit, pentru că nu trebuie să stăm în căldura cuptorului, dar trebuie servite direct din frigider, pentru că se înmoaie la căldură. Eu zic că merită să porniţi cuptorul pentru aceste batoane şi vă sugerez să dublaţi cantităţile. 🙂
Ingrediente:
Pentru 6 batoane (1 baton = aprox. 40g)
- 50g nuci pecan
- 50g curmale
- 100g măr
- 30g fulgi de ovăz moi
- 1 linguriţă scorţişoară
- 20g fulgi de cocos
- 50ml lapte vegetal
- ulei de cocos (opţional – pentru modelarea compoziţiei)
Mod de preparare:
Pasul 1
Nucile pecan le-am pus la hidratat în apă, timp de aproximativ 1-2 ore. Dacă folosiţi curmale uscate, cu textura tare, atunci puneţi-le şi pe acestea la hidratat. Eu folosesc curmale moi care nu necesită hidratare.
Pasul 2
Am spălat mărul, l-am curăţat de coajă şi l-am tăiat în cubuleţe.
După ce nucile s-au hidratat, le-am scurs de apă şi le-am pus în blender cu laptele vegetal, curmalele, scorţişoara (eu folosesc scorţişoară Ceylon → am scris aici despre cele 2 tipuri de scorţişoară) şi mărul tăiat cubuleţe. Le-am mixat până am obţinut un amestec omogen.
Pasul 3
Peste amestecul obţinut, am adăugat fulgii de ovăz şi fulgii de cocos. Am amestecat bine şi am lăsat compoziţia să se odihnească timp de aprox. 30-60 de minute, cât să se înmoaie fulgii de ovăz.
Pasul 4
Am tapetat o tavă întinsă cu hârtie de copt şi am turnat compoziţia în tavă. Mi-am uns mâinile cu ulei de cocos şi am format, direct în tavă, un dreptunghi cu laturile de 12 cm, respectiv 16 cm şi cu grosimea de 1 cm.
Pasul 5
Am încins cuptorul la 180° Celsius (funcţie → difuzarea căldurii sus-jos) şi am dat dreptunghiul la copt. L-am ţinut la cuptor timp de aproximativ 20 de minute. L-am scos din cuptor şi l-am lăsat să se răcească înainte să îl tai în 6 părţi egale.
Până la urmă, batoanele mele nu au avut forma clasică, pentru că le-am tăiat în pătrate cu latura de 5 cm. Cel mai probabil, forma lor a dus-o pe Antonia cu gândul la nişte prăjiturele. 🙂
Cu riscul că voi părea prea insistentă, vă sfătuiesc să dublaţi cantităţile. Altfel e posibil să repetaţi reţeta mai repede decât v-aţi fi aşteptat. 🙂
Alte gustări dulci şi sănătoase:
- Cheesecake raw vegan cu afine
- Bomboane raw cu cacao şi unt de arahide
- Bomboane raw cu nucă de cocos şi lămâie
- Mini checuri cu fructe de pădure şi fulgi de ovăz (fără zahăr)
- Prăjitură cu lămâie (fără ouă, fără gluten şi fără lactate)
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Multumesc pentru reteta. Mie imi place f mult. Praji a mea este putin mai umeda chiar daca a stat 35 minute in cuptor, caldura sus si jos, fara ventilatie.
Sigur, la mine, o sa inlocuiasca clasica placinta cu mere. 😁
Ma bucur ca iti place. Sa iti fie de bine!
Cand batoanele sunt calde, textura lor este mai umeda.
De unde luati curmalele? Nu am gasit fara adaos de zahar si alti conservanti.
Eu le folosesc pe cele din Lidl. Sunt fara zahar, dar au sorbat de potasiu parca. Cam toate contin conservant.
Buna. Pentru aceasta rețeta pot folosi nuci normale, sau caju/alune/migdale?
Multumesc
Salut.
Da, poti folosi nucile pe care le preferi.
Fantastice! Am dublat cantitatea si tot degeaba😅 Data viitoare triplez! Multumesc mult!
Ce ma bucur ca au avut succes! Atunci musai trebuie triplata cantitatea. 🙂