Pentru ca am inceput diversificarea mai devreme de 6 luni (din motive medicale, asa cum am mai explicat) mi-am propus sa diversific cat pot masa de pranz, sa jonglez cu legumele inainte de a introduce fructele la micul dejun. Saptamana trecuta am papat:
Ziua 29
Supa crema de fasole verde, pastarnac, ardei gras rosu, patrunjel si supa baza de pui. Inca un succes :)!
Ziua 30
Supa crema de dovlecel, morcov crud, ceapa si ardei gras rosu. Astazi am introdus ceapa. A fost foarte bine tolerata. Deocamdata am incercat doar ceapa esalota.
Ziua 31
Am facut o incercare si i-am dat para la micul dejun. Principalul motiv pentru care am introdus para a fost constipatia.
La pranz i-am pregatit un piure de mazare cu praz.
Ziua 32
Am continuat cu para la micul dejun. Am gasit niste pere bio foarte gustoase si zemoase, tare apreciate de micuta mea.
La masa de pranz am pregatit o supa crema de legume din urmatoarele: dovlecel, telina, ardei gras rosu, morcov crud, radacina de patrunjel, pastarnac, praz, supa baza de pui si patrunjel verde. Din toate ingredientele astea, nu puteam sa fac doar o portie. Mi-au iesit 3, o portie avand in jur de 120-130g (nu mananca ea chiar atat la o masa). Doua portii le-am congelat in caz de urgenta.
Reteta completa o gasiti aici.
Ziua 33
Astazi am introdus usturoiul in supa crema de avocado.. Reteta o gasiti aici. Am avut emotii avand in vedere ca are o aroma puternica, insa i-a placut, spre placerea noastra, avand in vedere ca suntem mari iubitori de usturoi (in special sotul).
Mi-au mai ramas vreo doua linguri de supa crema. Am adaugat cateva condimente si a mers de minune ca dressing in salata mea de la cina.
Ziua 34
Piure de cartof dulce cu mar crud. Initial, reteta trebuia sa aiba si pui, insa m-am razgandit. Mi-am spus ca puiul mai poate astepta pana saptamana viitoare. Orice masa cu cartof dulce e un succes garantat :)!
Ziua 35
Vreau sa incerc putin si teritoriul mirodeniilor asa ca am incercat astazi scortisoara in piureul de dovleac. A mancat, insa nu cu pofta cu care m-a obisnuit. Cred ca a surprins-o scortisoara.
Concluzii:
- Ma declar in continuare foarte multumita. Sunt impacata cu alegerile pe care le-am facut in privinta alimentelor, dar si a modului de diversificare. Autodiversificarea nu este pentru noi deocamdata. Nu simt nevoia sa ma justific, insa vreau sa precizez ca diversificarea clasica nu inseamna nici indoparea copilului si, cu atat mai putin, o lipsa de respect in ceea ce il priveste asa cum mi-a fost dat sa citesc zilele acestea pe un grup de autodiversificare de pe facebook. Stiu sa-mi ascult copilul si sa-i urmaresc reactiile. Ea decide cat vrea sa manance, nu eu!
- Poate va intrebati de ce aleg sa adaug morcov si mar crud in retete. Pentru simplul motiv ca ajuta in caz de constipatie.
- Saptamana viitoare incepem sa introducem fructele la micul dejun.
Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Sper ca timpul sa-mi permita sa postez si retete pe masura ce avansam.
Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre fructe si legume, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.
Citeste si despre primele noastre saptamani de diversificare:
Sursa foto: Haricotmagique.be