Alimente introduse saptamana aceasta: tapioca, orezul rosu si rosia.
Luni, 8 februarie
Mic dejun: Crema de mei cu mango.
Pranz: Deliciu cu pui si scortisoara.
Cina: Fulgi de ovaz (fierti in lapte) cu mesquite.
Marti, 9 februarie
Mic dejun: Banana cu para.
Pranz: Carne de vita cu sfecla rosie.
Cina: Mamaliga cu branza si iaurt.
Miercuri, 10 februarie
Mic dejun: Kaki cu banana.
Pranz: Crema de branza cu conopida si cartof dulce.
Cina: Fulgi de ovaz (fierti in lapte) cu stafide si pudra de roscove.
Joi, 11 februarie
Mic dejun: Afine cu pere si banana.
Pranz: Couscous cu dovleac si pui.
Cina: Budinca de tapioca cu mango. Am gasit o reteta aici pe care am adaptat-o: am injumatatit cantitatile, am pus 2 curmale, nu am folosit sare, am fiert perlele de tapioca in lapte de vaca si am adaugat 2 lingurite de fulgi de cocos. A fost buna, i-a placut, insa trebuie sa gasesc o varianta simplificata ca prea ne-am lungit cu cina.
Vineri; 12 februarie
Mic dejun: Para cu mar si scortisoara.
Pranz: Bulgur cu broccoli, cartof dulce si galbenus. De fapt, am pornit de la reteta de quinoa cu broccoli si cartof dulce, insa a trebui sa o adaptez pentru ca vroiam sa-i dau galbenus. Acesta nu se asociaza tocmai bine cu quinoa (tot proteina).
Cina: Deliciu cremos cu legume si quinoa.
Sambata, 13 februarie
Mic dejun: Para cu banane si seminte de canepa.
Pranz: Ficat de pui cu legume (conopida, cartof dulce, radacina de patrunjel, dovlecel, ceapa, usturoi) si orez rosu. E prima data cand am gustat orez rosu si imi place, desi nu ma omor dupa orez in general.
Cina: Fulgi de ovaz cu iaurt, mesquite si un varf de cutit de scortisoara. Trebuie sa gasesc o varianta sa manance iaurtul!
Duminica, 14 februarie
Mic dejun: Deliciu cu mere.
Pranz: Supa crema de linte rosie cu dovlecel si rosie. Am gatit la abur doar pulpa rosiei, indepartand coaja si samburii.
Cina: Budinca de avocado cu pudra de roscove si banana. Plus o banana mica pe langa :). Se pare ca nu s-a saturat cu cina care i-am pregatit-o asa ca i-am dat ei o banana si bucati din ea.
Concluzii:
- Am o problema cu cina. In primul rand, cand vine vorba de ultima masa, sunt in pana de idei. Ma tot gandesc si razgandesc. Apoi, orice i-am dat nu prea s-a intamplat sa manance cu pofta la cina (nu ca asta mi-ar fi cea mai mare problema) si trebuie sa gasesc variante sa-mi accepte iaurtul. Pana acum nu s-au prea imprietenit!
- Duminica la cina i-am simtit primul dintisor. Am auzit mamici care se plangeau ca bebelusii nu mananca mai deloc din cauza eruptiilor dentare. In cazul nostru, parca a mancat ceva mai putin, dar nu ma pot plange.
- Nu e o concluzie ci, mai degraba, o intrebare: V-ar ajuta sa urmariti textul/meniul mai usor daca as evidentia (langa data) ce proteina ii dau in ziua respectiva (pentru a va face o idee cum impart proteinele de origine animala pe durata unei saptamani)?
Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Gasiti mai multe retete pe blog, la sectiunea „Bebe creste” – „Diversificarea” – „Retete si meniuri pentru bebe”.
Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre alimente, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.
Citeste si despre ultimele saptamani de diversificare:
Sursa foto: Dumex.co.th
Si noi avem aceeasi problema, suntem in pana de idei cand vine vorba de cina 🙂 . O varianta cu iaurt care a placut bebelusei mele: mei cu piersica (sau prune sau caisa) si curmale pt indulcire fierte impreuna iar la final date in blender impreuna cu iaurtul. E delicios, poate ii va placea si micutei tale. Iti urmaresc postarile de ceva vreme si parca nu am vazut aceasta combinatie.
Multumesc pentru idee :).
Incerc sa nu combin foarte des lactatele cu fructele datorita timpilor diferiti de digestie si riscului de fermentare. Nu reusesc sa ma axez 100% pe combinatiile sanatoase, dar incerc sa le urmez atat cat pot :).
Sunt in pana de idei total. Are 18 luni si e inebunit dupa supe . Mananca branzica cu fructe, iaurt simplu sau cu fructe. Mancarica de cartofi cu morcov si fasole verde. Dar nu accepta nimic alceva. Nu vrea pilaf , nu vrea mancarica de spanac foarte greu cu pestele. Ia destul de greu in greutate. 😏😏😏
Elena, sunt perioade si perioade, unele mai mancacioase si unele mai dificile la acest capitol. Cu ce crezi ca te pot ajuta?