Ce ziceți de o prăjitură care seamănă puțin cu banana bread și puțin cu un cheesecake? Ei bine, această prăjitură are puțin din fiecare. Este ușor de făcut, pufoasă, cremoasă în interior și, bineînțeles, delicioasă. La noi a avut mare succes și îmi pare rău că nu am făcut o porție mai mare. Găsiți, mai jos, ingredientele pe care le-am folosit și pașii pentru realizarea prăjiturii. 

 

Ingrediente: 

*ingredientele să fie la temperatura camerei

  • 60g unt (la temperatura camerei)
  • 50g zahăr de cocos
  • 110g piure de banană
  • 100g + 10g făină
  • 1/2 lgță praf de copt
  • 1/2 lgță bircarbonat
  • un praf de sare
  • 40g frișcă lichidă
  • 70g cremă de brânză
  • 20g miere
  • 1 ou + 1 gălbenuș
  • Opțional – câteva boabe de zmeură

Mod de preparare: 

Pasul 1

În bolul mixerului, la viteză mică, am amestecat untul (la temperatura camerei) cu zahărul de cocos. Apoi, am adăugat, pe rând (așteptați ca fiecare ingredient să se omogenizeze), oul, piureul de banană, făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul și praful de sare și, la final, frișca lichidă.

Vă sfătuiesc să nu mixați prea mult compoziția după ce ați adăugat făina pentru ca glutenul să nu se activeze. Eventual, frișca lichidă o puteți încorpora cu ajutorul unei palete de patiserie.

Pasul 2

Am pus deoparte compoziția de la pasul 1 și m-am ocupat de cea de-a doua. Crema de brânză am amestecat-o cu mierea. Apoi, am adăugat gălbenușul. La final, am adăugat 10g de făină. Ingredientele trebuie să fie foarte bine încorporate și compoziția să fie fină, cremoasă.

Pasul 3

După pregătirea celor 2 compoziții, am trecut la montarea lor. Într-o tavă de chec unsă cu unt, am pus un strat din compoziția cu banane, apoi un strat din compoziția cu cremă de brânză, câteva boabe de zmeură, iarăși un strat din prima compoziție și am încheiat cu crema de brânză. Cu ajutorul unei scobitori, am amestecat, în cercuri, compoziția de deasupra. Sper să înțelegeți mai bine pașii cu ajutorul fotografiilor de mai jos.

Am mișcat puțin tava ca să se așeze compoziția. Am încins cuptorul la 170° Celsius, setat să difuzeze căldură sus-jos. Am așezat tava pe treapta din mijloc a cuptorul și am copt prăjitura timp de 45-50 de minute. După acest timp, am făcut testul scobitorii să mă asigur că prăjitura mea este coaptă. Am lăsat-o să se răcorească în tavă timp de aproximativ 10 minute. Apoi, am transferat-o pe un grătar unde am lăsat-o să se răcească complet. Bine, nu chiar complet, că ne tot învârteam pe lângă ea cu pofta la purtător.

Știți cum a fost? DELICIOASĂ! Mi-a părut rău că nu am făcut o cantitate mai mare, că porția care mi-a ieșit nu a rezistat mai mult de 4 ore. 🙂 S-a mâncat cu poftă și cu promisiunea că voi repeta rețeta în curând. 

Sper să fie și pe gustul vostru! Dați-mi de veste dacă o încercați. 

Alte prăjituri simple și delicioase: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

9 Comments on Prăjitură cu banane și cremă de brânză

    • Salut!

      Poti incerca sa o inlocuiesti cu iaurt grecesc si, eventual, sa adaugi inca o lingurita de zahar de cocos, acesta fiind mai acru.

  1. Salut!
    Am facut portie dubla, cu mascapone. Gustul e super bun dar a iesit necopt… l-am pus inapoi dar tot prea umed era…
    Trebuia oare temperatura mai mare, sau cu ventilatie? Ce parere ai, ce nu am facut bine?
    Multumesc!

    • E tare greu sa-mi dau seama ce nu ai facut bine. 🙂 Nu stiu de ce ti-a iesit necopt. L-ai verificat cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor? Data viitoare sa-l verifici si sa-l mai lasi la copt. Nu stiu daca mascarponele a influentat rezultatul final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *