Dacă mă urmăriți de pe la începuturile blogului, știți că timp de mai bine de 2 ani am pus pe blog meniurile Antoniei, dar și o parte din meniurile noastre. Având în vedere că multora dintre noi întrebarea „Oare ce să mai gătesc?” ne dă bătăi de cap, mi-am spus că poate ar fi util să vă împărtășesc din meniurile noastre săptămânale. Sper ca acestea să vă aducă puțină inspirație și ajutor în planificarea meselor voastre. Pe blog, am scris și despre beneficiile planificării meselor în avans.
Articolul de față este o completare a graficului de mai sus. Mai jos, veți găsi link-uri către rețetele din meniu și detalii suplimentare.
Luni
Mic dejun: Terci cu fulgi de ovăz și fructe proaspete. Cea mai simplă variantă de terci pe care o fac: fierb fulgii de ovăz în lapte (lapte vegetal de cocos cu orez de cele mai multe ori), adaug piure de banană și scorțișoară. Uneori, deasupra adaug fructe proaspete.
Pe blog, găsiți alte 2 variante de terciuri, terci cu nuci, măr și rodie și terci de ovăz cu ciocolată și banane (ultima varianta o pregătesc foarte rar).
Prânz: Pește în papiotă cu salată de bulgur. Antonia a avut bulgur simplu și garnitură de cartofi dulci la cuptor.
Cină: Tartă cu spanac și ricotta.
Marți
Mic dejun: Budincă de mei. De obicei, budinca de mei o pregătesc în varianta simplă: mei fiert, banană, ricotta, ou și scorțișoară. Pe blog, găsiți mai multe variante:
- Budincă de mei cu brânză de vaci și fructe uscate (fără zahăr și fără gluten)
- Budincă de mei cu nuci și mere (fără zahăr, lactate, gluten, ouă)
- Budincă de mei cu „ciocolată” (fără zahăr)
- Budincă de mei cu măr și dovleac (fără zahăr)
Prânz: Ciorbă de legume cu carne de pui. Antonia a servit prânzul la grădiniță.
Cină: Tartă cu spanac și ricotta.
Miercuri
Mic dejun: Budincă de mei (detaliile le găsiți mai sus).
Prânz: Ciorbă de legume cu carne de pui. Antonia a servit prânzul la grădiniță.
Cină: Brânzeturi cu salată de legume (pentru cei mari)/Couscous cu lapte (pentru Antonia).
Joi
Mic dejun: Iaurt grecesc cu banană și granola.
Prânz: Ciorbă de legume cu carne de pui. Antonia a servit prânzul la grădiniță.
Cină: Mâncare de spanac cu ou (pentru cei mari)/Cartofi dulci cu roșii și bulgărași de brânză (pentru Antonia).
Vineri
Mic dejun: Crackerși cu unt de arahide, miere și fructe de pădure.
Prânz: Mâncare de spanac cu ou. Antonia a servit prânzul la grădiniță.
Cină: Paste cu sos de roșii (pentru cei mari)/Paste cu sos de sfeclă (pentru Antonia).
Aici găsiți rețeta de sos de roșii pe care o pregătesc pentru iarnă.
Săptămâna asta am pregătit și un crumble cu piersici și nectarine pe care trebuie musai să îl încercați. 🙂
Aștept feedback-ul vostru, să îmi spuneți dacă vă sunt de folos astfel de articole/infografice, dar și meniurile voastre (pentru o zi, două, în funcție de câtă inspirație aveți sau de cât vă doriți să împărtășiți). 🙂
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.