Supele cremă cu ciuperci sunt printre cele mai delicioase supe pe care eu le cunosc. Dacă au în compoziţie ciuperci de pădure, hribi sau gălbiori, atunci sunt deliciul deliciului.

Această reţetă am făcut-o în urmă cu câteva săptămâni. Aveam deja pe blog o reţetă de supă cremă cu ciuperci, dar nu avea ciupercile de pădure printre ingrediente. Din categoria supelor cremă, soţul meu mănâncă cu plăcere doar supa cremă de ciuperci şi este şi un iubitor de hribi, indiferent sub ce formă sunt gătiţi. Aşadar, ce puteam să gătesc rapid, sănătos şi delicios? O supă cremă în care să includ hribii pe care îi aveam în congelator.

Ingrediente: 

  • 450g ciuperci champignon
  • aprox. 300g hribi
  • 2 cepe albe mici
  • 5 căţei de usturoi (mari)
  • 1 morcov mare
  • 3 cartofi medii
  • 1 tijă ţelină apio
  • 1/2 linguriţă turmeric
  • sare
  • piper
  • mărar proaspăt

 

Mod de preparare: 

  1. Ştiţi şi voi că supele cremă nu sunt deloc complicate. Curăţăm, spălăm şi tăiem legumele, iar apoi le punem la fiert. Hribii i-am lăsat la decongelat în frigider, peste noapte, și i-am pus în oală, la fiert, cu 5 minute înainte să opresc focul. Au fost opăriți înainte de congelare.
    Dacă tot veni vorba de ciuperci, ţin neapărat să precizez că piciorul lor nu se aruncă. Este o risipă să facem asta. Piciorul se curăţă de impurităţi şi se adaugă în mâncare.
  2. Când legumele au fost fierte, le-am mixat în blender până am obţinut o cremă fină. Nu aruncaţi apa în care au fiert! În funcţie de consistenţa pe care doriţi să o aibă supa, puteţi adăuga mai multă sau mai puţină apă.
  3. Mărarul l-am spălat, l-am tocat mărunt şi l-am adăugat în supă.
  4. Pentru o diferenţă de textură şi pentru un aspect mai plăcut, am feliat câteva ciuperci champignon pe care le-am prăjit în tigaie, în puţin unt. Când s-au rumenit, le-am pus în bol, deasupra supei. Supa cremă de ciuperci am servit-o cu pâine prăjită.

 

Poftă bună vă doresc! 🙂

 

 

Alte reţete de supe cremă: 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *