Acum ceva vreme va impartaseam 5 retete de smoothie-uri delicioase, numai bune de servit la micul dejun. In acelasi articol v-am dat elementele din care se poate „compune” un smoothie si v-am promis ca voi reveni cu inca 5 retete care contin frunze verzi. Timpul nu a fost prea darnic cu mine si apuc abia acum sa va scriu retetele.
1. Smoothie cu capsuni si rucola
Reteta:
- 100 ml apa plata
- 4 capsuni mari – previn aparitia cancerului datorita continutului mare de antioxidanti, contin acid folic si ajuta la echilibrarea zaharului din sange.
- 1 banana mica – prebiotic; stimuleaza memoria, ajuta tranzitul intestinal si sistemul nervos.
- 1 lingura de mar cu scortisoara (in cazul meu, reciclat de la micul dejun al fiicei) – marul e supranumit „regele fructelor” datorita numeroasele sale beneficii, iar scortisoara are caracter antioxidant si scade colesterolul.
- 1 lingurita de seminte de chia rasnite – au un mare aport de fibre si proteine.
- 10-12 frunze de rucola – contine vitamina K necesara sanatatii oaselor, ajuta la curatarea colonului si la imbunatatirea digestiei.
2. Smoothie cu capsuni, banane si menta
Reteta:
- 100 ml lapte vegetal (eu am folosit lapte de cocos cu orez)
- 5 capsuni mari – actioneaza ca tratament impotriva intoxicatiilor, revitalizeaza organismul si au efecte benefice asupra ficatului.
- 1 banana – prebiotic; stimuleaza memoria, ajuta tranzitul intestinal si sistemul nervos.
- 10 frunze de menta proaspata – detoxifica organismul, dezinfecteaza, previne infectiile respiratorii si imbunatateste circulatia sanguina.
- 1/2 lingurita de vanilie – combate oboseala, stresul, ajuta la intarirea sistemului imunitar si la arderea caloriilor.
3. Smoothie cu afine si avocado
Reteta:
- 3 linguri de afine (eu am folosit congelate/lasate la decongelat) – au efect antioxidant, antiinflamator, antiimbatranire, antidiabetic si antibiotic.
- aprox. 100-150ml apa (eu am pus 6 linguri de apa lasate de afine si cca. 100ml apa plata)
- 1 avocado – combate retentia de lichide si celulita, mentine sanatatea creierului si tensiunea arteriala in limite normale.
- 2 lingurite suc proaspat de lamaie – previne imbatranirea si vindeca acneea.
- aprox. 15 frunze de menta – previne infectiile tubului gastric si detoxifica organismul.
- 1 lingurita de miere (optional) – este cel mai rapid si mai puternic energizant natural, stimuleaza digestia si ajuta la mentinerea echilibrului endocrin.
4. Smoothie cu spanac si kiwi
Reteta:
- 100ml lapte de migdale
- 4 pachetele/cuburi de spanac congelat (lasat la dezghetat si scurs bine) – are proprietati anticancerigene, previne bolile cardiovasculare si ajuta la detoxifierea organismului.
- 1 banana – prebiotic; stimuleaza memoria, ajuta tranzitul intestinal si sistemul nervos.
- 3 kiwi mici – foarte bogat in antioxidanti, reduce riscul bolilor de inima si ajuta sistemul imunitar.
- 1 lingurita de seminte de chia (rasnite) – au un mare aport de fibre si proteine, contin o serie de nutrienti importanti pentru sanatatea oaselor si sunt bogate in acizi grasi Omega3.
5. Smoothie cu zmeura si patrunjel verde
Reteta:
- 100ml apa sau lapte vegetal
- 2 linguri de zmeura (eu am folosit zmeura congelata lasata la dezghetat) – ajuta la arderea grasimilor si la consolidarea sistemului imunitar.
- 1 banana – prebiotic; stimuleaza memoria, ajuta tranzitul intestinal si sistemul nervos.
- 10-15 frunze de patrunjel – ajuta functia hepatica, plamanii si rinichii.
- 1 lingurita de seminte de in (rasnite) – intarzie imbatranirea oaselor si a pielii, combat migrenele si durerile menstruale.
Daca v-a placut articolul, dati sfoara-n tara :). Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.
Buna, ce aparat ai pt smoothie?
Chiar si pentru smoothie-urile mele folosesc aparatul combinat de la Philips Avent. Gasesti un review al aparatului pe blog.
Buna,si fetita consuma Smoothie ?eu am un baietel de 1an si 3luni ii recomandat si pt aceasta varsta?multumesc
Consumă foarte rar. Îi poţi da, dar nu zilnic. Eu privilegiez în alimentaţia fetiţei fructele consumate întregi.
Am încercat prima rețetă și ne-a plăcut. Se simte gustul pronunțaț al frunzelor de ruccola și a scorțisoarei. Înteresantă combinație.
Mulțumesc pentru inspirație;)
Să îţi fie de bine! 🙂