Budinca de amarant cu fructe uscate

 

 

*Reteta dupa 8 luni

 

Ingrediente:

  • 4-5 linguri de amarant (80-100g)
  • 4 prune uscate
  • 1 lingura de stafide

Mod de preparare: 

  1. Am hidratat ingredientele timp de 5-6 ore. Puteti tine amarantul la hidratat peste noapte.
  2. Am fiert amarantul pana a devenit moale. Daca ramane apa in exces, strecurati amarantul cu ajutorul unei site dese pentru ca riscati sa ramaneti fara materia prima a retetei :).
  3. Fructele uscate le-am mixat si le-am amestecat cu amarantul fiert. Daca vreti ca preparatul sa fie mai dulce, puteti adauga si curmale.

 

Pofta buna :)!

 

Bine de stiut!

*Amarantul, daca este fiert in exces, se poate intari (ca o mamaliga tare). Daca este hidratat, fierbe in aproximativ 5 minute. Daca nu este hidratat, pe langa faptul ca va fierbe greu, va emana un miros ciudat. Personal, cred ca mirosul se simte oricum.

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *