În ultimele luni, Antoniei i-a pierit interesul pentru budincile de chia. Ultima dată când am făcut o astfel de budincă a fost când i-am promis că-i fac ciocolată sănătoasă şi i-am servit budinca de chia cu ciocolată şi cremă de caju. Zilele trecute, mi-am încercat norocul cu această budincă. La baza preparării ei a stat dorinţa mea de mânca ceva dulce şi sănătos. Mare mi-a fost mirarea când am văzut-o pe Antonia entuziasmată în faţa micului borcan. 🙂

 

De ce să alegeţi să le pregătiţi celor mici o astfel de budincă?

  • După o anumită vârstă, copiii cer „ceva bun”. Acel „ceva bun” înseamnă adesea ceva dulce. Dulcele poate fi sănătos şi plin de nutrienţi.
  • Migdalele sunt bogate în vitamina E, fibre şi proteine, fier, calciu şi antioxidanţi. Ajută la producţia şi creşterea numărului de celule roşii din sânge, îmbunătăţesc digestia şi previn anemia.
  • Seminţele de chia au de 5 ori mai mult calciu decât laptele, de 3 ori mai mult fier decât spanacul şi sunt bogate în antioxidanţi, potasiu şi proteine.
  • Afinele conţin vitaminele C, A, K şi E, fier, calciu, zinc, fosfor şi seleniu, antioxidanţi şi fibre.

 

Pe scurt, această budincă este o bombă de nutrienţi, numai buni pentru sănătatea celor mici.

 

 

Ingrediente: 

Pentru 6 porţii (în borcane de 130g)

  • 3 linguri seminţe de chia
  • aprox. 150-200ml lapte vegetal (cât să acopere seminţele de chia)
  • 3 mâini de migdale
  • 3 banane mici
  • 3 linguri afine
  • 2 linguri fulgi de cocos

 

Mod de preparare: 

 

  1. Migdalele le-am lăsat la hidratat peste noapte, în apă, la frigider. Am pus şi seminţele de chia la hidratat, în laptele vegetal. Am ales să le hidratez peste noapte, dar le puteţi lăsa şi mai puţin, aproximativ 3-4 ore.
  2. A doua zi, când nucile şi seminţele au fost hidratate, am realizat budinca. Practic, am făcut 2 compoziţii, aranjate în borcane pe straturi.
  3. Budinca de chia am amestecat-o cu 3 linguri de afine de pădure pe care le-am făcut piure împreună cu 2 banane mici.
  4. Migdalele hidratate le-am mixat cu o banană. Dacă este nevoie, adăugaţi puţin lapte vegetal. Această compoziţie am amestecat-o cu fulgii de cocos.
  5. În borcane am pus un strat deschis la culoare, de migdale cu banană şi cocos, şi unul închis la culoare, făcut din chia, afine şi banană.

 

 

Pentru această reţetă nu aveţi nevoie de cantităţi exacte. Nu greşiţi cu nimic dacă puneţi mai multe sau mai puţine migdale sau dacă le înlocuiţi cu caju, de exemplu. Puteţi folosi laptele vegetal pe care îl preferaţi. Eu am optat pentru cel de cocos cu orez.

Budinca este versatilă. Afinele le puteţi înlocui cu alte fructe ori puteţi adăuga anumite arome, vanilie şi/sau scorţişoară, de exemplu. O puteţi pregăti seara pentru a o servi la micul dejun sau vă poate potoli pofta de dulce din mijlocul zilei.

 

Poftă bună!

 

Alte reţete asemănătoare:

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

2 Comments on Budincă de chia cu afine şi migdale

  1. Buna Flavia.multumim pentru inca o reteta super deliciosa😊De la ce vârsta se da laptele vegetal cu orez?baietelul meu are 2ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *